Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

עוגת אגסים

0
0

בסקר איכותי, שיזמה מועצת הפירות, מנו הצרכנים את יתרונותיו של האגס: עסיסי, מתוק, בעל קליפה רכה הניתנת לאכילה, רך ומתאים לילדים ואינו משמין.

עוגת אגסים – ממאגר המתכונים של פורטל כאן נעים

האגס, הוא ממשפחת השושניים, וצבעם של הזנים בישראל הוא ירוק או צהוב. אגס מכיל סיבים תזונתיים ועשיר באשלגן ובריבופלאבין (B12), ובזכות זה ידוע גם כפרי מזין, מלבד היותו טעים, עסיסי וארומתי. משמש לשימורים, מיצים, לפירות מיובשים, לשיכר, למשקאות חריפים, לריבות ועוד. האגס הישראלי, נאכל בדרך כלל טרי, אך הוא מתאים גם לאפייה, לעוגות, ללפתנים ולסלטים.

המצרכים:

3 אגסים.
¾ חבילה מרגרינה.
1-1/2 כוסות סוכר.
2 ביצים.
2-1/4 כוסות קמח.
1-1/2 כפיות סודה לשתיה.
קורט מלח.
¾ כוס נס-קפה חזק (ללא חלב).

לציפוי:

½ כוס סוכר חום.
כפית קינמון.
½ כוס אגוזים קצוצים.

אופן ההכנה:

חותכים את האגסים לקוביות קטנות. מערבלים את המרגרינה עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתיה והמלח ומערבבים.

מוסיפים בהדרגה את הקפה ואת קוביות האגסים, שופכים לתבנית אפיה משומנת, ואופים כ-45 דקות בחום בינוני.

מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי ומפזרים על העוגה בגמר האפייה. מכניסים לתנור לעוד כ-10 דקות.

לטיפים בנושא אגסים – לחץ כאן

תגובות
0
0



Exit mobile version