מדא גייס את מירי בוהדנה למאמצים של מדא בנושא הקורונה

"מזה כשנתיים מגן דוד אדום הוא משפחה עבורי ומקום שבמסגרתו אני זוכה לתת מעצמי למען אחרים" - סיפרה מירי בוהדנה; "נגיף הקורונה, יצר בהלה רבה בעולם וגם בארץ והרבה דברים בנושא אינם ברורים, מה שיכול להלחיץ עוד יותר. לכן, שמחתי מאוד לשתף פעולה עם מדא, גם בנושא הזה, וליצור סרטון ביחד עם דר' סטרוגו, שמטרתו להעלות מודעות לפעולות שונות שחשוב לעשות, כדי למנוע הדבקה, לתת תשובות ולהרגיע את הציבור" .

אורלי לוי לא ידעה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | אומנם עמיר פרץ הצהיר שוב ושוב שהוא רוצה ממשלה בתמיכת הרשימה המשותפת, אבל אורלי לוי אבקסיס פשוט לא ידעה | להשוות קורונה לשפעת זה אולי מרגיע - אבל לא נכון.

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

יום הכיפורים | Yom Kippur

לצום נכון וקל ממדריך “סודות התזונה”

מבחר עצות וטיפים מהתזונאית אולגה רז לקראת הצום, מהלכו וסיומו, מתוך הספר “סודות התזונה”; התחילו לשתות כבר מהבוקר אבל לא קפה, תה או קולה. את ארוחת הצהריים דחו לסעודה המפסקת, ועד אז איכלו 3-4 ארוחות קטנות (שיכללו לחם, קרקרים, אורז, פסטה), כדי למלא את מאגר הפחמימות בשעות הראשונות של הצום/
לצום נכון וקל ממדריך
לצום נכון וקל ממדריך התזונה החדש “סודות התזונה” בעריכת אולגה רז

עומדים לקיים את מצוות הצום ביום כיפור? כדאי להתחיל ולהתכונן כבר מבוקרו של היום. כך ממליצה התזונאית הוותיקה אולגה רז. התחילו לשתות כבר מהבוקר אבל לא קפה, תה או קולה. את ארוחת הצהריים דחו לסעודה המפסקת, ועד אז איכלו 3-4 ארוחות קטנות (שיכללו לחם, קרקרים, אורז, פסטה), כדי למלא את מאגר הפחמימות בשעות הראשונות של הצום.

בפרק המוקדש ליום כיפור בספר “סודות התזונה – המדריך השלם לתזונה נכונה”, שבעריכת אולגה רז (הוצאת פורום מדיה), מובאות ההמלצות הבאות:

מהבוקר ועד לארוחה המפסקת רצוי לאכול 3-4 ארוחות קטנות, שיכללו פחמימות מורכבות (לחם, קרקרים, אורז, פסטה), כדי למלא את מאגר הפחמימות בשעות הראשונות של הצום.

לוותר על ארוחת צהריים גדולה ולדחות אותה לארוחה המפסקת.

לשתות הרבה משעות הבוקר, כדי למלא את מצבור הנוזלים בגוף, אבל לא מומלץ לשתות קפה, תה או קולה בשעות שלפני הצום בגלל התכונה המשתנת שלהם.

ארוחה מפסקת: לא להפריז באכילה. אכילה מוגזמת תכביד עליכם ותעייף אתכם. כדאי שתהיה זו ארוחה רגילה בהחלט. המלצה לתפריט ארוחה מפסקת, הכוללת רכיבים התורמים לתחושת שובע ממושכת;

מרק/סלט
מנת בשר /דג/חלבון מהצומח (קטניות/סויה)
תוספת פחמימה (אורז בסמטי, אטריות, לחם מדגנים עשיר בסיבים, פסטה, בטטה, בורגול שעועית לבנה או עדשים), ושומן.
פירות.

כדאי לוותר בארוחה המפסקת על: תפוחי אדמה, לחם לבן, ממתקים, שתייה מתוקה – שכן אלה מעודדים הפרשת אינסולין לדם ומעוררים תחושת רעב. מומלץ גם להמעיט בתיבול ובמלח – כך תרגישו פחות צמאים.

בסיום הארוחה הקפידו לשתות מים, כדי לאזן את משק הנוזלים בגוף לקראת יום ללא שתייה.

במהלך הצום המעיטו בפעילות גופנית ושהו במקומות קרירים ומוצלים – למנוע התייבשות ולשמירה על נוזלי הגוף.

בסיום הצום: אכילה מוגזמת מיד לאחר הצום עלולה לגרום להרגשה רעה, יש להפעיל את המעיים בהדרגה לאחר יממה ללא פעילות, שתו כוס מים או שתיה ממותקת (כוס תה עם סוכר או דבש), אכלו פרי/פרוסת עוגה בחושה/עוגת שמרים,

אם חשים בחולשה – לאכול פרוסת לחם עם ריבה/דבש ופרי עשיר בסוכר כמו; בננה/אבטיח/ענבים. אם מרגישים טוב – פרוסת לחם עם ממרח, צלחת מרק עם אטריות וכדומה שתו וחכו כחצי שעה לפני האכילה הבאה.

הארוחה הבאה תכלול מאכלים כגון: אורז, תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, אטריות, פריכיות אורז, מנה עיקרית חלבונית וירקות. ותרו על מזונות מטוגנים עתירי שומן, שעלולים לגרום לתחושת כבדות.

“סודות התזונה” כולל גם פרקים המוקדשים לתזונת נשים, גברים תינוקות, ילדים ונוער וקשישים. “זהו מדריך מעשי, המעניק לקוראים כלים שמאפשרים להם להבין מה הם מרכיבי המזונות שהם צורכים ואיך הם משפיעים על הבריאות, ההתפתחות, ומניעת מחלות”, מעידה עליו עורכת הספר, אולגה רז.

המדריך מיועד לכל אדם, בכל גיל, המבקש לדעת כיצד לשמור על בריאותו ע”י תזונה באופן הטוב והנכון ביותר עבור גופו. המדריך מעביר את המידע המקצועי העדכני ביותר בלשון פשוטה וברורה, תוך שימת דגש על ההקשר הישראלי: היצע המזונות בישראל, הטעם הישראלי ואורח החיים הישראלי.

ניתן להשיג את המדריך בכל רשתות השיווק, חנויות הספרים וקיוסקים נבחרים, במחיר השקה (מהדורה ראשונה בלבד) של 29.90 ₪.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן