קיבוץ

מאז תחילת הלחימה כ-10,000 אנשים מצאו מקום אירוח בקיבוצים שהתנדבו לארחם

0
0

100 קיבוצים כבר מארחים בתחומם תושבי ערים, מושבים וקיבוצים מהצפון. הקיבוצים פינו דירות, חדרי אירוח ובתי ילדים לטובת העניין ■ גבעת ברנר הוא הקיבוץ המארח בתחומו הכי הרבה: 700 תושבי הצפון
מאז תחילת הלחימה כ-10,000 אנשים מצאו מקום אירוח בקיבוצים שהתנדבו לארחם
מאז תחילת הלחימה כ-10,000 אנשים מצאו מקום אירוח בקיבוצים שהתנדבו לארחם

מנתונים שאסף מטה החירום שהקימה התנועה הקיבוצית עולה כי מאז החל מעבר תושבים מיישובי הצפון למרכזה ודרומה של מדינת ישראל, מצאו כ-10,000 תושבים מהצפון מקום אירוח בכ-100 קיבוצים הנמצאים מחוץ לטווח קטיושות שהתנדבו לארח.

בשבוע האחרון, נוצרו עשרות חיבורים בין קיבוצים הנמצאים מחוץ לטווח האיום ל”צפוניים” שביקשו למצוא מקלט זמני מחוץ לטווח קטיושה. האירוח מתבצע בדירות חברים, בתי ילדים שפונו במיוחד, בתי הארחה, ובפתרונות “יצירתיים” נוספים.

האנשים הם בעיקר חברי קיבוצים, אך גם מושבניקים ותושבי ערי הצפון שמצאו מקומות אירוח ב; קיבוצים בשרון, במרכז, באזור שפלה, ירושלים, בערבה, ובקיבוצים בצפון הפחות-מאוים (עמק הירדן ובית שאן וחלקים ביזרעאל).

יש, לזכור, כי 70 קיבוצים מכלל 270 הקיבוצים בישראל מצויים כעת תחת איום ישיר של קטיושות בצפון, וקסאם בדרום.

זאב שור וגברי ברגיל מזכירי התנועה הקיבוצית, אמרו בראשית השבוע, כי; “הירתמות הקיבוצים לארח משפחות, קבוצות ובודדים מיישובי הצפון, היא אדירה. הביקוש הגדול מחייב את המטה התנועתי למציאת פתרונות יצירתיים לאלפי הפניות המעידות על מצוקה גדולה. הירתמותם של קיבוצי העורף מעידה על המשכה של ערבות בין הקיבוצים ובין קיבוצים לכלל החברה הישראלית”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן