
עוגות קיציות בעיני חייבות להכיל פירות. את המתכון הנוכחי למדתי להכין לפני עשרות שנים. יתרונו הוא בפשטותו ובעלויות הזולות יחסית של מוצריו. זו עוגה טעימה, פשוטה להפליא בהכנתה ויתרונה הגדול הוא ביכולת לאלתר ולשנות את המלית בהתאם לטעמכם האישי לפרי זה או אחר. אני בחרתי להציגה, דווקא, עם פרי האפרסק העסיסי. ואולם, אלה שמעדיפים את המשמש (זאת העונה) או את האננס (תמיד אפשר להשתמש בקופסת שימורים איכותית) יכולים לעשות זאת בנקל.
וטיפ קטן לבשלנים; קליפת לימון מגוררת תמיד מוסיפה המון. אולם, חשוב ביותר לדעת, כי בקליפת הלימון, יש להשתמש רק בחלק הצהוב ולא בלבן המריר.
ועוד הערה; במרבית המתכונים לעוגות מצוין החום וזמן האפייה. אני מעדיפה שלא לציין, חום במדויק בשל ההבדל בין התנורים השונים. בדיקת עין ומעקב קל יתרמו הרבה יותר…
עוגת אפרסקים בניחוח לימון
חומרים לבצק;
- 1 כוס קמח
- 1/2 אבקת אפיה
- 1/3 מרגרינה
- 1 חלמון
- כפית תמצית וניל
- קורט תמצית רום
- קליפת לימון מגוררת
- כף מים
למלית;
- 2 כפות ריבת משמש
- 4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 2 כפות מיץ לימון
- כוס סוכר
- 9-8 ביסקוויטים
- אפרסקים
- מיץ אפרסקים
אופן ההכנה;
התבנית (עגולה 28-30) והשוליים לא לפני ששימנתם בחמאה. את רדיד הבצק יש למשוח בריבה.
על הריבה יש להניח את הביסקוויטים ועליה את האפרסקים החתוכים לפלחים.
מקציפים קלות את החלמונים ומוסיפים את מיץ הלימון וכן את מיץ האפרסקים.
יוצקים על פלחי האפרסק (להשתדל לא להציף). את התבנית יש להכניס לתנור שחומם מראש בחום בינוני לחצי שעה.
בינתיים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד הפיכתם לקציפה.
באמצעות מזרק קרם לקשט את העוגה ולהחזיר לתנור בחום נמוך עד שהקצף יזהיב.
___________
המתכון הובא במסגרת שיתוף הפעולה בין פורטל האינטרנט כאן נעים העיתון של אמצע המדינה והמקומון קול השרון של העיר נתניה והסביבה.
Add Comment