פסטה | Pasta

קוגל אטריות בשלוש גרסאות

0
0

הקוגל הוא מאכל יהודי כשר ממש כמו החמין והטשולנט שהתפתחו במטבח היהודי בגלל קדושת השבת, מסיבות הלכתיות וממנהגים ומכיוון שאי אפשר להכינם במקום מכינים אותם יום מראש ואפשר לאכלם כמעט בכל מצב. הקוגל הוא למעשה מטעם אטריות הממותק בקרמל וצימוקים.
קוגל אטריות בשלוש גרסאות
קוגל בטעם קינמון וצימוקים

המצרכים:

חצי חבילת אטריות גודל בינוני
2 ביצים
מעט דבש תמרים אם רוצים
מעט קינמון
כף סוכר חום
9 כפות סוכר לבן
מעט אגוזים טחונים
מעט צימוקים
9 כפות מים
מעט מרגרינה

אביזרים נדרשים:

תבנית של אינגליש קייק

אופן ההכנה:

בשלי אטריות פלוס קורט מלח עד שמתרכך. סנני היטב ושטפי. החזירי לסיר והוסיפי 2 ביצים מעט דבש תמרים, צימוקים. אגוזים וקינמון.

להכנת הקרמל בשלי הסוכר והמים ושפכי באיטיות על האטריות. השאירי מעט סירופ קרמל לסוף. ערבבי היטב ושפכי לתבנית משומנת של אינגליש קייק.

גוררי מעט מרגרינה מעל ושפכי את שארית הקרמל.

אפי בחום בינוני גבוה כשהתבנית מכוסה כחצי שעה. לאחר מכן הוציאי את נייר הכסף ואפי עוד 10 דקות על חום גבוה יותר.

לאכול בהנאה.

המתכון באדיבות אתר cake-r-us

קוגל אטריות בטעם תפוחים וצימוקים

הקוגל הוא למעשה מטעם אטריות הממותק בעסיס תפוחים וצימוקים ומוקף ברפרפת. הקפידו להשתמש במחית תפוחים טבעית ללא תוספת סוכר או תוספים מלאכותיים אחרים.

המצרכים:
(ל-8 מנות)

250 גרם אטריות מבושלות לפי הוראות על האריזה
3 ביצים
1-1/2 כוס מחית תפוחים
1 גביע יוגורט
1 כוס חלב
1 כוס גבינת קוטג’
1 כף וניל
1 כף שמן קנולה (אפשר גם שמן חמניות)
1-1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כוס צימוקים

אביזרים נדרשים:

תבנית אפייה 23X33 ס”מ

אופן ההכנה:

חממי את התנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות צלזיוס), שמני תבנית 23X33 ס”מ.

ערבי יחד בקערה את כל המרכיבים למעט הפסטה והצימוקים, פזרי את האטריות והצימוקים באופן אחיד בתבנית וצקי מעל את התערובת שבקערה, בחשי בעדינות לפיזור אחיד של כל המרכיבים.

אפי בין 50 ל-60 דקות עד שמזהיב ומרכז הקוגל מוצק. צנני וחתכי לריבועים והגישי בעודו חמים.

אפשר להקפיא ולהפשיר לפני ההגשה.

קוגל אטריות בטעם אננס

המצרכים:

1 חבילה פסטה לפֶטוּצִ’ינִי (פסטה רחבה)
6 ביצים
8 כפות חמאה מומסת
2 גביעים שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
1 גביע גבינת קוטג’
1/2 כף תמצית וניל
1 פחית שימורים אננס מרוסק עם הסירופ שלו
1-1/2 כפית מלח
1/4 כוס סוכר קינמון
1 כוס צימוקים

כלים נדרשים:

תבנית אפייה מספר 28
מטרף ידני או מיקסר

אופן ההכנה:

חממי את תנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות צלזיוס), לשמן את תבנית האפייה בכפית מהחמאה המומסת.

בשלי את הפסטה לפי ההוראות על האריזה, לשים לב לזמן המדוייק של הבישול, הפסטה אמורה להיות רכה אבל לא רכה מדי (אה לה דנטה), סנני ומיד שטפי במים קרים כדי למנוע את המשך הבישול.

סנני שוב והחזירי לסיר הבישול הוסיפי 2 כפות חמאה מומסת וערבבי קלות.

בקערה גדולה טרפי את השמנת החמוצה, הקוטג’, הסוכר, הביצים, המלח ושארית החמאה המומסת, עד לקבלת עסה במרקם חלק ואחיד, הוסיפי את האננס הטחון עם הסירופ ואת תמצית הוניל.

הוסיפי את הפסטה לקערה וערבבי היטב, מזגי את כל התערובת לתבנית המשומנת ופזרי באופן אחיד. פזרי מעל את סוכר הקינמון ואפי במשך 60 עד 65 דקות או עד שהמאפה מוצק.

תני לקוגל “לנוח” כ-10 דקות בטרם תחתכי. הגישי חמים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן