הדו”ח המלא של מבקר המדינה על המועצות האזוריות באזור השרון בנושא גני אירועים שבתחומן; בעמק חפר; יו”ר הוועדה, מר נחום איצקוביץ’, לא הוציא צווי הריסה מינהליים; פעמיים הוא הוציא צווי הריסה מינהליים, אך הם לא בוצעו.
ממעוף הציפור קיבוץ שפיים וסביבתו הירוקה
מבקר המדינה השופט מיכה לינדנשטראוס, פרסם היום אחה”צ את הדו”ח שלו על השלטון המקומי, דו”ח חמור מאד ממנו עולה ריח רע של מעלה טוהר המידות, שחיתות ופגיעה בכללי מינהל תקין, בין היתר של הוועדות המקומיות שאישרו שימושים חריגים עד כדי שינוי אופי הסביבה תוך פגיעה חמורה בחוק. נבדקו ארבע עשרה רשויות מקומיות ואזוריות.
מתברר, כי הרשויות באזורנו חוף השרון ועמק חפר, כמו האחרות ברחבי הארץ; בבית שמש, ראשון לציון, תל אביב – אימצו דרכים כדי לאכוף את הליכי התכנון והבניה.
מתברר, כי באזור המרכז בארץ פועלים כ-80 גני אירועים; 46 מהם באזור השרון, רובם בשטחן של ארבע מועצות אזוריות. גני האירועים מצויים בדרך כלל בשטחים פתוחים על אדמה חקלאית, בפרדסים, בחורשות, ליד מקווי מים ונחלים.
גני האירועים משתרעים על פני שטחים נרחבים; רובם כוללים אולמות שמחה במבנים קשיחים, בחממות ובאהלים וכן מבני עזר, גנים פתוחים ומגרשי חנייה. באירועים שבגנים אלה משתתפים במהלך השנה מאות אלפי אנשים ופעילותם כרוכה, בין היתר, בתנועה אינטנסיבית של כלי רכב, ברעש ובהשפעה על הסביבה – כותב בין היתר בהקדמתו מבקר המדינה בדו”ח חריף שפירסם היום (רביעי) אחה”צ.
השטחים הפתוחים שבתחום המועצות האזוריות שבהם פועלים גני אירועים, מהווים שטחי חיץ וריאות ירוקות לאוכלוסיית מרכז הארץ. הקמת גני אירועים בשטחים פתוחים נובעת בין השאר מהביקוש לאירועים בחיק הטבע ומשיקולי זמינות הקרקע, עלות הקרקע והרווח שבשימוש מסחרי באדמה החקלאית.
יש ניגוד בין רצון היזמים להקמתם לבין הצורך בשמירת השטחים הפתוחים מסיבות סביבתיות, לטובת הציבור והדורות הבאים. חשיבות השמירה על שטחים פתוחים ועל ביטחון הציבור, בטיחותו ובריאותו מחייבים שגני האירועים יעמדו בדרישות הדינים הנוגעים לתכנון ולבנייה ולרישוי עסקים.<!–mevaker_21-12-05_01.htm–>
Add Comment