פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

גינון אורגני ו-אקולוגי

איך חוסכים כסף מזבל?

או איך ניצור לנו קומפוסט ביתי. איריס גלזמן, ממשתלות וונדי, ממליצה על החומרים והשיטות לעשות כסף מזבל מן הבית והגינה.
איך חוסכים כסף מזבל?
בהכנת קומפוסט ביתי, לא רצוי להכניס שאריות בשר, עצמות, דגים

מה אפשר לעשות משאריות גזם גינת הבית, עלים וחומרים אורגניים מהאשפה הביתית – קליפות, שאריות ירקות וכדומה? איריס גלזמן, ממשתלות וונדי, ממליצה שלא לזרוק את כל החומרים האלו. במקום זאת, נוכל ליצור לנו קומפוסט ביתי. כך ניצור לנו חומר דשן עשיר שייטיב עם הגינה ונתרום להקטנת הררי האשפה הלא מנוצלים. יש לדעת שכמות שאריות המזון האורגני מגיעה לכ-40% מהאשפה הביתית.

הקומפוסטציה היא שיטה לזירוז פרוק חומרים אורגניים. שמים את כל המרכיבים; גזם מהגינה, עלים, דשא קצוץ ופסולת אורגנית ביתית – בערימה שגודלה קוב אחד לערך (מטר רבוע אחד בגובה של מטר).

החום שנוצר על ידי האורגניזמים הקיימים, נלכד בתוך הערימה ועוזר לתהליכי הפירוק. התהליך מואץ מתוספת של חמצן כתוצאה מאוורור קבוע על ידי הפיכת הערימה מדי מספר ימים.

ניתן לרכוש קומפוסטר – מיכלים מיוחדים למטרה זו עם מכסה ופתח, אך ניתן להשתמש גם במיכלים מאולתרים מפלסטיק. יש ליצור בהם חורים על מנת לאוורר.

בהכנת קומפוסט על הערימה להיות לחה, אבל לא רטובה מדי.

בתחתית המיכל שמים גזם גס מהגינה. עדיף שהוא יהיה קצוץ לחתיכות קטנות עד 10 ס”מ. עליה מניחים שכבה של עלים ודשא קצוץ בגובה של כ-20 ס”מ.

מעל יש לשים שאריות אורגניות ביתיות ושוב גזם גינה וחוזר חלילה.

תוספת של מעט קומפוסט מוכן יכול לזרז את התהליך, מאחר והוא מכיל מיקרואורגניזמים הנחוצים לקומפוסטציה.

על הערימה להיות לחה, אבל לא רטובה מדי. במידה וצריך, יש להוסיף מים מדי פעם.

את הערימה רצוי לערבב אחת לכמה ימים ועל ידי כך ליצור אוורור שיזרז את הפירוק.

בזמן תהליך הקומפוסטציה נוצר חום של מעל 70 מעלות. זה סימן טוב שהתהליך מתקדם כשורה.

לא רצוי להכניס שאריות בשר, עצמות, דגים, וכמובן חומרים לא אורגניים, שאין להם כל תרומה לתהליך.

יש לאוורר את הערימה עם קילשון.

אם יש ריח רע תוך כדי התהליך, הנובע בדרך כלל מעודף רטיבות או חנקן, יש לאוורר את הערימה עם קילשון.

אם הערימה לא מתחממת, הדבר נובע כנראה מחוסר לחות ולכן מומלץ, להרטיב מעט ולהפוך את הערימה.

אחרי תקופה של 6-8 חודשים נקבל אדמה שחורה כמעין אדמת יער מתפוררת בקלות וזהו הסימן לכך שהקומפוסט מוכן.

עם הקומפוסט הזה אפשר להשתמש בגן לטיוב הקרקע, להוסיף למצע שתילה במיכלים גדולים ולחיפוי קרקע.

מי שרוצה באספקת קומפוסט קבועה לאורך כל השנה יכול להכין במקביל ובדרוג מספר ערימות.

___________

* איריס גלזמן, הכותבת נמנית על צוות ממשתלות וונדי. עצות נוספות בנושאי גינון מתפרסמות באתר “עולם הגן” www.olamhagan.co.il וגם בפורום גינון אורגני ואקולוגי של כאן נעים, אותו מנהל ראובן אורן, שהינו מתמחה ויועץ בנושאי גינון ביתי – במיוחד בגינון האורגני. תושב זכרון יעקב. אתם מוזמנים לכתוב ולשאול כל שאלה בנושא.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן