מדא גייס את מירי בוהדנה למאמצים של מדא בנושא הקורונה

"מזה כשנתיים מגן דוד אדום הוא משפחה עבורי ומקום שבמסגרתו אני זוכה לתת מעצמי למען אחרים" - סיפרה מירי בוהדנה; "נגיף הקורונה, יצר בהלה רבה בעולם וגם בארץ והרבה דברים בנושא אינם ברורים, מה שיכול להלחיץ עוד יותר. לכן, שמחתי מאוד לשתף פעולה עם מדא, גם בנושא הזה, וליצור סרטון ביחד עם דר' סטרוגו, שמטרתו להעלות מודעות לפעולות שונות שחשוב לעשות, כדי למנוע הדבקה, לתת תשובות ולהרגיע את הציבור" .

אורלי לוי לא ידעה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | אומנם עמיר פרץ הצהיר שוב ושוב שהוא רוצה ממשלה בתמיכת הרשימה המשותפת, אבל אורלי לוי אבקסיס פשוט לא ידעה | להשוות קורונה לשפעת זה אולי מרגיע - אבל לא נכון.

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

יום הכיפורים | Yom Kippur

הערב שלאחר הצום

לאחר 25 שעות של סיגוף הגוף והנפש הרי לכם הצעה לתפריט של פתיחת הצום
הערב שלאחר הצום

מומלץ לפתוח את הצום בכוס תה בנענע (או כל תה צמחים אחר ) עם עוגיות וכל זה כמובן בנוסח מרוקאי- מלוחים, פדואלוס, עוגיות מכונה, כל עוגייה ביתית מתקבלת בברכה.

לאחר כשעה…הארוחה:

מנה ראשונה: מרק חרירה- איך אפשר בלי? עם חומוס, עדשים ובשר קצוץ דק על מנת להחזיר לגוף ברזל.

מנה עיקרית: עוף עם תפוח אדמה ירושלמי (בטטה קסבייה).

עוף וארטישוק ירושלמי
(חנה סרור).

המצרכים:

מספר חתיכות עוף כמספר הסועדים ללא העור
20 פקעות תפוח אדמה ירושלמי מקולף ושטוף היטב
בצל קטן
1/2כוס מים
1/2 כוס שמן
1/2 ראש שום
חצי צרור כוסברה
כפית שטוחה כורכום
מלח/פלפל לפי טעם

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד להשחמה ומטגנים קלות את חתיכות העוף, מסדרים את חתיכות העוף כך שיכסו את תחתית הסיר ומעל את הקסביא (ארטישוק ירושלמי), חתוכה לאורך.

פורסים את השום ומפזרים, שמים את התבלינים, מוסיפים 1/2 כוס מים או עד גובה העוף, מכסים ומרתיחים. לאחר ההרתחה מנמיכים את האש, ללא הרמת המכסה וממשיכים לבשל כ-40 דקות, פותחים את הסיר לאידוי

מרק משי – אל חרירה

המצרכים:

בשר בקר שומני במקצת- חתוך לקוביות
2 עצמות מח
3/4 כוס עדשים (אחרי השרייה במים- לילה)
1 כוס חומוס (אחרי השרייה במים- לילה)
3 כפות קמח
1 לימון סחוט
6 גבעולי סלרי
1 עגבנייה
2 בצלים
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת כוסברה
פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
מלח

אופן ההכנה:

חותכים את הסלרי, העגבנייה והבצלים לקוביות. מכניסים לסיר מרק ומאדים במשך רבע שעה על להבה גדולה, תוך כדי ערבוב מתמיד.

מוסיפים לתערובת זו את העדשים, החומוס, התבלינים, העצמות והבשר וממלאים מים, כמעט עד הסוף. מרתיחים את כל המרכיבים ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל כשעתיים.

לאחר שעתיים מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מבשלים עוד כרבע שעה, לקראת הסוף מוסיפים את הלימון ואת הקמח כשהוא מעורבב עם חצי כוס מים. חשוב מאוד יש לערבב היטב כשמוסיפים את הקמח, כדי שלא ייווצרו גושים.

בתאבון.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן