פירות

החבוש מתמודד רציני על התואר “תפוח הפלטינה”

0
0

אפשר להשתמש בו להכנת ריבות, ג’לי, ממרחים, ממתקים ושימורים * בשל טעמו המיוחד ניתן להגיש אותו למשל עם גבינת מנצ`גו (גבינת עזים קשה, חריפה ומעט מלוחה) כפי שנהוג בספרד.
החבוש מתמודד רציני על התואר
Quince_t180X123k-n_5-10-05_02.jpg

החבוש, ידוע מזה 4,000 שנה באסיה במדינות אגן הים התיכון, טעמו נע בין תפוח לאגס, בשרו הלבן צהבהב משהו קשה ויבש לחיך, עדיף לאכול אותו מבושל מאשר חי. בעת הבישול הוא מפיץ ריח משגע לאחר הבישול בשרו הופך לרך ומתוק. כאשר חותכים את הפרי הוא נטה להשחיר ולכן כדי לשמור על צבעו של הפרי החי, יש לטבול במיץ לימון ולשמור במקרר.

יש הנוהגים בקהילת יהדות תוניס, בימים שבין כסה לעשור, להכין חבוש מצופה בציפורן, שילווה אותם ביום התפילות הקדוש (יום כיפור) וריחו ימלא את חלל בית הכנסת ואת לילות המתפללים בניחוח הציפורן.

בשל טעמו המיוחד ניתן להגיש אותו למשל עם גבינת מנצ`גו (גבינת עזים קשה, חריפה ומעט מלוחה) כפי שנהוג בספרד.

איך לבחור את הפרי

בחרי את הפירות הגדולים ביותר, צבע הפרי חייב להיות צהוב לימוני ללא שמץ של ירקרקות כי אז הפרי בשל ובשרו רך יותר ונוח לטיפול או לאכילה.

שימושים בפרי

בשל תכולת הפקטין הגבוהה בפרי רצוי להשתמש בו להכנת ריבות, ג’לי, ממרחים, ממתקים ושימורים לאחר קילוף והסרת הליבה. הפרי זמין בשווקים בין החודשים אוגוסט עד ינואר.

<!–QUINCE_TAB.htm–>מתכון ממתק עלי חבושים

QuincePaste_t180X123k-n_5-10-05_01.jpg

ממרח החבושים הוא מעדן מענג בטעם פרחים עדין, מומלץ להגיש פרוסת גבינת מצ’נגו בעובי של כ-1/2 ס”מ ועל ממרח חבושים מתיקות הפרי מתחברת בשלמות לחריפות הגבינה. ניתן גם להוסיף למרינדות שונות, ניתן לשמור בקירור עד חודש.

המצרכים:

7 חבושים מקולפים וקצוצים
מים
סוכר במשקל השווה למשקל הפרי לאחר בישול.

אופן ההכנה:

קריצת עיגולים מעלה חבוש

הכניסי את החבושים לסיר, הוסיפי מים עד לכיסוי מוחלט של הפרי והרתיחי עד שהחבושים מתרככים (כ-30 דקות), סנני את הנוזלים, שקלי את הפרי המבושל והחזירי לסיר, בשלי על אש קטנה, הוסיפי סוכר ובחשי בהתמדה עד שמתקבלת תערובת סמיכה ובעלת צבע אדום.

פזרי את התערובת הסמיכה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, תני לתערובת להתקרר למשך יומיים במקום קריר ויבש.

היעזרי בסכין חדה לחתוך לריבועים או לכל צורה שתחפצי, פדרי באבקת סוכר ואחסני בצנצנת אטומה.

גביעי פילו ממולאים בגבינת עיזים ועלי חבושים

המצרכים:
(ל-12 מנות)

6 עלי פילו חתוכים לרצועות באורך 43 ס”מ וברוחב 8 ס”מ.
3/4 חמאה לא מלוחה מומסת.
1/4 כוס סוכר
1/4 שקדים או אגוזי אדמה מרוסקים
120 גרם גבינת עיזים רכה
120 גרם גבינת שמנת
100 גרם עלי חבושים (ראה מתכון למעלה)

אופן ההכנה:

לחמם את התנור לחום בינוני. לשמן בנדיבות, 12 תבניות מאפינס.

אילוסטרציה. ארכיונעים.

להניח רצועת בצק פילו אחת על משטח העבודה את השאר לכסות במגבת לחה כדי למנוע התייבשות, למרוח בחמאה המומסת ולהניח מעל עוד רצועת עלה פילו, להבריש בחמאה מומסת לבזוק מעל 1 כפית סוכר ו-1 כפית שקדים קצוצים, להניח מעל את רצועת הבצק השלישית ושוב להבריש עם חמאה ולהוסיף רצועת בצק רביעית, לחזור על התהליך של הברשה בחמאה ופיזור הסוכר והשקדים, להוסיף רצועת בצק חמישית ושישית ולהבריש כל אחת בחמאה המומסת.

לחתוך את כל הרצועות ל-5 חלקים שווים ולרפד בכל אחת תבנית מאפינס להדק את הבצק לתחתי ודפנות התבנית. לחזור על התהליך עם יתר רצועות הבצק.

לאפות את כל התבניות בחום בינוני עד שהבצק נעשה זהוב ופריך כ-10 דקות, להוציא את כל תבניות מייד כשהזהיבו להפוך בזהירות ולשחרר את גביעי בצק הפילו, להניח על משטח עד לקירור מלא. אפשר להכין כיומיים מראש ולאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

במערבל לערבב את גבינת העיזים וגבינת השמנת עד לקבלת תערובת בעלת מרקם חלק, להכניס לשקית זילוף ולזלף לתוך גביעי הפילו ולקשט בעלי החבושים המוכנים מראש.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן