שחר טנא, מנכ”ל מועצת הדבש; מחזור המכירות השנתי מוערך בכ-100 מיליון ₪. כל כוורת בודדה מייצרת כ-45 ק”ג דבש בשנה
בישראל ישנם כ-450 דבוראים
הישראלים צורכים כ-3,600 טון דבש בשנה. מחזור המכירות השנתי מוערך בכ-100 מיליון ₪. שחר טנא, מנכ”ל מועצת הדבש, מציין שכ-40% ממכירות הדבש השנתיות הינן בתקופה שלפני ראש השנה.
בישראל, פועלות כיום כ-90,000 כוורות מורשות ברחבי הארץ ומתוכן כ-60,000 כוורות מוצבות בגידולים חקלאיים לצורך האבקה.
בישראל, ישנם כ-450 דבוראים, מתוכם 150 מגדלים גדולים ומרכזיים עם תשתית לוגיסטית לנדידה. כל כוורת בודדה מייצרת כ-45 ק”ג דבש בשנה ורדיית הדבש הינה בעיקר בין החודשים מאי-אוגוסט.
מנכ”ל מועצת הדבש; השנה מלוא הטנא דבש
דבורת הדבש בישראל, היא מזן איטלקי ובסיוע קק”ל הדבוראים נוטעים 100,000 צמחי צוף מדי שנה.
סוגי הדבש הידועים והנפוצים הם;
דבש הדרים ודבש מפרחי בר אולם בשנים האחרונות ישנה פריחה בסוגי דבש מיוחדים, כגון; דבש איקליפטוס, אבוקדו, שיזף, זעתר, אזוב, קורנית, דרדר, שלמון, אשל וסוגי דבש שמזוהים עם אזור גיאוגרפי מיוחד.
המאפיינים המבדילים בין דבש לדבש הם; הצבע, הטעם והארומה הנובעים מסוג חומצות האמינו והפרולן- השונים מדבש לדבש.
Add Comment