מה קורה כשגלידה ומדע נפגשים? על זה בדיוק תקבל תשובה מדויקת ומדעית במהלך אוקטובר-נובמבר 2017, אם תגיע אל מוזיאון המדע על שם בלומפילד בעיר ירושלים, במסגרת סדרת מפגשים המכוונת למוח, לחיך ולאוזניים למבוגרים בימי שלישי בערב.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
סדרת מפגשים תעסוק בנושאים של ‘קולינריה’ בשילוב ‘תהליכים מדעיים’ וכוללים הרצאה, טעימות, סיור ומופע מוזיקלי כשיתוף פעולה עם קולקטיב מוזיקו הירושלמי בו הזמרת והיוצרת מיכל לוטן, תארח בכל ערב אמן אחר.

ממשרד יחסי הציבור הגדול באזור ירושלים, משרד ‘מרום תקשורת’ נמסר באמצעות מאיר כהן לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’, כי יש עוד הפתעה; הכניסה לאירועים חינם בחסות משרד החקלאות ופיתוח הכפר. הקהל הרחב מוזמן. ומביאים לפניכם את סדרת מפגשים;
█ 11.2017 – “לא על הלחם לבדו” ו’לקינוח’ – הרצאה בשילוב טעימות ומופע של מיכל לוטן ופדרו גראס;
עלייתו, נפילתו ולידתו מחדש של המאכל המזין ביותר שיצרה האנושות אי פעם; ‘לחם’ הוא המזון הבסיסי, המהותי ביותר שאנחנו אוכלים. מקורו, ככל כנראה, ממש כאן באזורנו לפני כעשרת אלפים שנה.
מאז ובמשך אלפי שנים, כמעט כל התפתחות בגידול דגנים, טחינת קמח, עשיית בצק ואפייה, שיפרה את איכותו התזונתית, את השפעתו על הבריאות ואת טעמו.
הרצאה מרתקת בשילוב טעימות היישר מן התנור של חגי בן יהודה, אופה ארטיזנל וביזי גולדברג שעל הדרך ילמדו את אורחי המפגש איך לאפות לחם ב-סיר ביתי.

בסיום ההרצאה, יערך סיור ב‘תערוכת שדות המחר’ ולאחריו מופע המוזיקלי הזמרת מיכל לוטן, מארחת את היוצר והמוסיקאי פדרו גראס לשיר ולדבר על אהבה תיאטרון והמילה הכתובה.
הרצאה מרתקת בשילוב טעימות היישר מן התנור של חגי בן יהודה, אופה ארטיזנל וביזי גולדברג שעל הדרך ילמדו את אורחי המפגש איך לאפות לחם ב-סיר ביתי.
בסיום ההרצאה, יערך סיור ב‘תערוכת שדות המחר’ ולאחריו מופע המוזיקלי הזמרת מיכל לוטן, מארחת את היוצר והמוסיקאי פדרו גראס לשיר ולדבר על אהבה תיאטרון והמילה הכתובה.
█ 14.11.2017 – “שוט של וויסקי” ו’לקינוח’ המופע של מיכל לוטן ורותם בר-אור;

דיויד זיבל מ’מזקקת הוויסקי רמת הגולן’ (כשר) ביחד עם עורך דין מייקל בן דוד, מומחה לוויסקי, ידברו על הוויסקי, מקורותיו, המדע שמעורב בזיקוק. הערב, יכלול טעימות וויסקי.
בתום המפגש, יערך סיור ב‘תערוכת שדות המחר’ ולאחריו מופע מוזיקלי עם הזמרת מיכל לוטן, המארחת את הזמר והיוצר רותם בר-אור למפגש מוזיקלי מרתק על הקיום האנושי, אהבה ואנושיות פשוטה.
█ 21.11.2017 – “שמן זית – מזון העל המקורי” ו’לקינוח’ המופע ‘המשולש’: מיכל לוטן, תכלת רובין ודניאל רובין;
רועי כרמי מ‘משק אחיה’ ופרופ’ זוהר כרם מטעם האוניברסיטה העברית – הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה יספרו לנו בערב שכולו טעימות שמן זית על ערכו התזונתי וסוגיו השונים והיחודיים.
כיצד מבדילים בין סוגי שמן הזית השונים? ומהן מקורותיו והעדות המוקדמת לייצור ‘שמן זית’ שנמצאה אל מול חופי הכרמל, מה הסיפור החדש, או אולי ישן, עם ‘מזון העל המקראי’ וכיצד צריכתו תורמת לאיכות חיינו ותזונתנו.

לאחר ההרצאה והטעימות, יתקיים סיור ב‘תערוכת שדות המחר’ ולאחריו, המופע המוזיקלי בו הזמרת מיכל לוטן תארח את הזמרות תכלת זוהר ודניאל רובין. מפגש בין שלוש יוצרות שמביאות איתן הומור אומץ ועומק לכל יצירה.
הכניסה חינם. מספר המקומות מוגבל! הבטיחו מקומכם מראש;
◄להרשמה: https://app.activetrail.com/S/eixixzxd3ed.htm
◄לפרטים נוספים; 02-6544888. www.mada.org.il
Add Comment