ג’אקומו ויולה

פנה ברוטב נתחוני בשר ועגבניות שרי

0
0

כמה ממנות הפסטה מתאימות לשמש גם כמנות ראשונות, בעיקר כאשר הן מופיעות בשילוב עם ירקות, או בסלטים. מנות אלה הן בדרך כלל קטנות ומשמשות בעיקר לטעימה ולפתיחת התיאבון.
פנה ברוטב נתחוני בשר ועגבניות שרי
פנה ברוטב נתחוני בשר ועגבניות שרי. צילום: יעקב ג’אקומו פיאלקוב

פסטה מהווה, בדרך כלל, מנה בפני עצמה והיא מוגשת אחרי מנות האנטיפסטי או המרק, ולפני מנת הבשר או הדגים – המנה העיקרית. כמה ממנות הפסטה מתאימות לשמש גם כמנות ראשונות, בעיקר כאשר הן מופיעות בשילוב עם ירקות, או בסלטים. מנות אלה הן בדרך כלל קטנות ומשמשות בעיקר לטעימה ולפתיחת התיאבון.

אמנם, מגוון הפסטות הנמכרות כיום בחנויות הוא גדול ביותר ואפשר גם להשיג פסטות מיובאות משובחות אולם, אם הדבר אפשרי, מומלץ להשתמש בפסטה טרייה מעשה בית, או קנויה.

המצרכים;

1 חבילה פסטה פנה
250 גרם בשר בקר סינטה, חתוך לרצועות דקות
250 גרם עגבניות שרי
1/3 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום
1 כפית רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן זית ואחרי דקה מוסיפים את הבשר.

מטגנים את הבשר והופכים מעת לעת עד שהוא משחים מכל צדדיו.

ממליחים ומפלפלים ומוסיפים למחבת את עגבניות השרי, חתוכות ל-4.

מבשלים במשך 10 דקות. אם יש צורך מוסיפים מעט שמן נוסף ומעט מהמים שבהם בושלה הפסטה.

מבשלים את הפסטה אל-דנטה.

כאשר הפסטה מוכנה, שופכים את המים ומעבירים את הפסטה למחבת עם הבשר.

מערבבים דקה נוספת על האש ומגישים מייד.

אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה או “תלתלי פרמזן”.

_________

המתכון מובא באדיבות האתר האיטלקי – של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן