Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

דג דניס ברוטב פיקנטי

0
0

בשרו עסיסי ועצמותיו מעטות וקלות להסרה. בזכות המאפיינים האלה הוא מתאים להגשה כתבשיל אנין-טעם : צלוי, מטוגן, או אפוי. שימושו המסורתי באזור הים התיכון הוא בתבשילים, כמו; בויאביס וקוסקוס

החומרים:

4 פילטים של דג דניס
2 עגבניות טריות קצוצות לקוביות קטנות
2 פלפלים ירוקים
1 פלפלד אדום
1 בצל חתוך לטבעות
1/2 כוס יין לבן, חצי יבש
5-6 שיני שום
3 פלפלוני צ’ילי
1 כף רוטב סויה
שמן זית
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

דג דניס ברוטב פיקנטי. ג’אקומו

מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים למחבת את פרוסות הבצל והפלפלים ומטגנים עד שהם מתרככים מעט, אך לא משנים עדיין את צבעם.

מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת נתחי הדג ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את הסויה.

מוסיפים למחבת חצי כוס יין לבן חצי יבש.

מוסיפים את פלפלוני הצ’ילי ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות נוספות.

מוציאים את נתחי הדג וממשיכים לבשל על אש גדולה עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. מחזירים את הדג, מערבבים ומגישים מייד.

בתיאבון.

_________

המתכון מובא באדיבות האתר האיטלקי – של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב.

תגובות
0
0



Exit mobile version