חג סוכות שמח

מבזקים חדשות ‘כאן ישראל’

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

חג פּוּרִים

מלית פרג ודבש לאוזני המן

0
0

הרמב”ם המליץ בכתביו להשתמש במיץ הפרג כתרופה לנדודי שינה. עד עצם היום הזה משמש הפרג לטיפול בנדודי שינה. שימושים נוספים הם טיפול בשיעול וטיפול בדלקות אוזניים בעזרת שמן זית חם שבושלו בו גרגירי פרג.
מלית פרג ודבש לאוזני המן
Ozenhaman_180k-n_01.jpg

כבר בימי קדם, הכירו את תכונותיו הנרקוטיות של הפרג. הצמח נזכר לראשונה במקורות כתובים ממסופוטמיה, בציורי קיר קדמוניים ממצרים, עם הזמן הפכו זרעי הפרי המתורבת עם הבשלתו, למאכל הידוע בהשפעתו החיובית על הגוף בכמויות סבירות. הפרג מבשיל במאי ואוגוסט. מזרעיו של סוג אחד של הצמח מכינים את תבלין הפרג, המוכר לנו. מן המשנה אנו לומדים כי הפרג שימש את היהודים כבר בתקופת חז”ל, השימוש העיקרי בו היה לתיבול לחם ומאפים שונים. גם בימינו משמשים גרגירי הפרג כתוספת מרעננת לעוגות, לחמים ומאפים רבים כגון; מילוי כרוכיות שמרים, תיבול מאכלי אטריות ולחמים, וזרייה על חלות שבת, בעוגות ממולאות פרג ובעיקר נפוץ במתכונים לאוזני המן בפורים.

החומרים;

¾ כוס חלב (או מים)
100 גרם פרג טחון
50 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
4 כפות דבש
4 כפות פירורי לחם
2 כפות צימוקים
2 כפות אגוזים קצוצים
1 כפית קינמון
קורט ציפורן טחון

אופן ההכנה;

מרתיחים את החלב (או המים) ומוסיפים את הפרג.

מבשלים תוך בחישה עד שהפרג סופח את כל הנוזלים.

מסירים מהאש, מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב. חג שמח. המתכון הובא באדיבות מועצת הדבש.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן