Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

ALCOHOLOGY – אלכוהולוגיה (או בפשטות – תורת האלכוהול)

0
0

רוב המשקאות בבר מכילים ריכוזי אלכוהול גבוהים יותר ופה נכנס תהליך ה”זיקוק” ((distillation אשר יוצר ריכוזי אלכוהול גבוהים יותר עד לכ- 85% אלכוהול ובעזרתו ניתן לדוגמא להפוך בירה לוויסקי ויין לקוניאק.

המושג “אלכוהול” מתייחס לכל המשקאות המבוססים על הכוהל “אתנול” – C2H5OH בנפח העולה על 0.2%. מקור השם אלכוהול הוא מהשפה הערבית “אל-כוהל” (al kuhl) שפירושו הוא “התמצית, העיקר”.

תהליך ייצור האלכוהול:

האלכוהול המשמש לשתיה חריפה הינו אלכוהול אתילי להבדיל מאלכוהול מתילי הנמצא לדוגמא בדלק. כדי להפיק אלכוהול אתילי צריך חומר גלם המכיל סוכר או עמילן כגון; ענבים, דגנים, קני סוכר ושאר פירות.

הסוכר השכיח ביותר להפקת אלכוהול הינו הגלוקוז (הנקרא גם חד סוכר או סוכר פשוט) הנמצא לדוגמא בענבים. צירוף של פחמימות הגלוקוז נקרא עמילן (רב סוכר) אשר נמצא לדוגמא בדגנים כגון שעורה וחיטה.<!–al kuhl_01.htm–>

הכתבה הבאה, תעסוק ב”דרכו של המשקה האלכוהולי בגוף האדם”. הכותב הוא ברק לינג לאתר של ברק

תגובות
0
0



Exit mobile version