במשך שנות ה-80, פיתחו את גידול דג הדניס במסגרת החקלאות הימית, המכון הלאומי לחקר ימים ואגמים, בשיתוף עם המכון הלאומי לחקר ימים ואגמים, טיפחו זן מעולה ופיתחו שיטות גידול המאפשרות לדניס תנאי גידול אופטימליים בסביבה בריאה ונקייה.
fish mushroom_180k-n_01.jpg
דג קטן (350-600 גרם) בעל עור כסוף נוצץ, ובשרו לבן ורך. טעמו עשיר ועסיסי, ועצמותיו קטנות יחסית לגודלו, וקלות להסרה, כך שהדג שובה את העין וגם נותן תמורה מלאה בצלחת. הבשר נשאר עסיסי גם אחרי צלייה או טיגון, וזאת בגלל שכבת השומן שבין העור לבשר. מאה גרם של בשר לאכילה מכילים 113 קלוריות
החומרים:
4 דגי דניס,
1 חבילת פטריות שמפיניון פרוסות,
1 מיכל שמנת מתוקה,
3 כפות יין לבן יבש,
60 גרם חמאה,
3 כפות שמן,
20 זיתים שחורים,
מלח,
פלפל,
מעט פטרוזיליה
אופן ההכנה:
מקמחים את הדגים קלות משני צדיהם, שמים במחבת שמן וחמאה ומחממים על אש נמוכה (להקפיד שלא יישרף), מטגנים את הדגים משני צדיהם, מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.
להכנת הרוטב: באותה מחבת, מטגנים קלות את הפטריות והזיתים, יוצקים את היין והשמנת ומבשלים על אש קטנה עד שהשמנת מסמיכה (להיזהר לא להרתיח).
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומורידים מהאש. בצלחת הגשה מסדרים את הדגים ויוצקים עליהם את הרוטב. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
_________
דגי הבריכות והחקלאות הימית המאושרים למאכל ונמצאים תחת פיקוח וטרינרי של משרד החקלאות מסומנים בסמל “הדג המאושר”.
מתכונים באדיבות ארגון מגדלי הדגים בישראל.