Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

רצועות בקר ברוטב סצ’ואן

0
0

רצועות בקר ברוטב סצ’ואן חריף 300 ג”ר בשר בקר סינטה או פילה
המצרכים:

4 כפות שמן
2 כפות רוטב-סויה
2 כפות ברנדי
1 כוס ירקות מאודים (גזר, ברוקולי, אפונה)
2 בצלים פרוסים
2 כפות קורנפלור
מלח

לרוטב:

בצל קצוץ
2 כפות שמן
5 שיני שום כתושות
1 פלפל חריף קצוץ
3 כפות סוכר
כפית מלח

אופן ההכנה:

מכניסים את נתח הבקר למקפיא לשעתיים, עד שהנתח קפוא למחצה.

חותכים את הבקר, בעזרת סכין חדה, לפרוסות דקיקות ואחר-כך לרצועות צרות. מפשירים ומייבשים היטב.

מכינים את רוטב הסצ’ואן: מחממים 2 כפות שמן ומוסיפים את הבצל והשום, מטגנים קלות ומצננים.
מערבבים פנימה את הפלפל החריף. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים על להבה קטנה במשך 15 דקות. מחממים 4 כפות שמן בווק, מטגנים את רצועות הבקר כחצי דקה ומוציאים.

מוסיפים לווק 4 כפות רוטב סצ’ואן, מעט מים, סויה וברנדי. מוסיפים ירקות ואת רצועות הבשר ומקפיצים כשתי דקות על להבה חזקה.

מוסיפים קורנפלור מהול במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשתי דקות או עד שהרוטב מסמיך.

בתיאבון.

תגובות
0
0



Exit mobile version