
פרמזן היא גבינה קשה וגרגירית, שמקורה בעיר פארמה שבאיטליה. הגבינה מסווגת כגבינה מסוג “גראנה” – גבינה קשה מחלב פרה, מבושלת אך לא דחוסה. הקצח הוא צמח עשיר ומזין באופן מיוחד הוא משמש לתיבול סלטים,ועל מאפים שונים במטבח. יש לו טעם מיוחד ומיחסים לו הרבה סגולות ריפוי.
מצרכים:
(ל-24-18 לחמניות)
זמן הכנה כ-30 דקות
- 2 כפות “שמנת של פעם” 27% מסדרת השף הלבן
- 1/2 2 כוסות קמח תופח
- 100 גרם פתיתי פרמז’ן לפסטה מסדרת השף הלבן
- 1 כוס חלב
- 2 כפות גרגרי קצח
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
אופן הכנה:
1. שמים את הקמח בקערה ויוצרים במרכזה גומה. לגומה מכניסים את פתיתי הפרמז’ן, החלב, הקרם פרש, המלח והפלפל ולשים את כל החומרים לבצק חלק ואחיד.
במידה ומעבדים את הבצק במעבד מזון יש להוציא אותו מהמכשיר למשטח מקומח וללוש אותו ביד במשך 5 דקות נוספות עד שהוא רך ואחיד.
2. מניחים לבצק לנוח 10 דקות ומרדדים אותו למשטח בעובי של 2-1 ס”מ.
3. בעזרת כלי עגול (כוס הפוכה וכדומה), יוצרים בבצק מטבעות ומניחים אותן בצד.
4. משמנים תבנית אפייה ומניחים בתוכה את מטבעות הבצק כאשר משאירים ביניהן רווח של 5 ס”מ.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות עד שגוון הבצק הופך לזהוב.
הערה: במידה ורוצים להכין לחמניות להגשה במועד מאוחר יותר ניתן להוציא אותן מהתנור באמצע האפייה, לצנן ולהקפיא במקרר. במועד הרצוי מפשירים אותן ואז נותר רק לסיים את האפייה.
בתיאבון!
המתכון הובא באדיבות אתר שף הלבן
Add Comment