טיפים לאוכל ולמטבח

טיפים לפרי הליצ’י

0
0

הסינים נוהגים להשתמש בליצ’י המיובש בתה במקום ממתיק.
טיפים לפרי הליצ’י
פרי שנקטף מאבד את צבעו האדום, היפה והמיוחד תוך יום – יומיים וקליפתו מתייבשת, אך הוא ראוי למאכל ואינו מאבד מעסיסיותו ומטעמו. כדי לשמור על רעננות הפרי, יש להכניסו מייד לקירור, בתוך כלי פתוח, הפרי נשמר עד שבוע ימים.

207_lechi_02.jpg

פותחים את הליצ’י על ידי העוקץ, מקלפים כמחצית הקליפה מקרבים לפה ובעזרת לחיצה קלה על הקליפה הפרי מחליק לפה.

ניתן למלא ליצ’י בגבינת קוטג’ או בגבינת שמנת ובמיונז ולהגיש כסלט בצרוף רוטב ואגוזי פקאן.

ניתן לייבש את הליצ’י ולאכול אותו כמו צימוקים. הסינים נוהגים להשתמש בליצ’י המיובש בתה במקום ממתיק.

אם מעונינים להקפיא פירות ליצ’י, יש לעשות זאת כשהם טריים ככל האפשר, לרחוץ ולשמור אותם בכלי סגור בתא ההקפאה.

ניתן גם לקלף את הפירות, לחצות אותם ולהשרות את החצאים בסירופ סוכר לפני ההקפאה. ניתן להקפיא את הפרי ל-10-12 חודשים.

כאשר מפשירים ליצ’י שהוקפא, כדאי להשתמש בו בסמוך לזמן ההפשרה.

ברפואה העממית, הליצ’י, נחשב כמקל על שיעול ובעל השפעה חיובית על בלוטות הגוף.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן