תפוח בדבש – “יהי רצון מלפניך, ה’ אלוהינו ואלוהי אבותינו, שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה, מראש השנה ועד אחרית השנה” ברוך אתה ה’, אלוהינו מלך העולם, בורא פרי העץ.
crispy apple honey _180k-n_2004_01.jpg
המצרכים:
6 תפוחים גדולים מקולפים וללא ליבה
1/3 כוס גרנולה (לפי טעמו של כל אחד) ותמרים מגולענים וקצוצים
¼ כוס שקדים או אגוזי אדמה קצוצים
½ כפית מחוקה קינמון
¼ כפית מחוקה אגוז מוסקט טחון
2 כפיות מיץ לימון
6 כפיות דבש
3 כפיות חמאה או מרגרינה מומסות
¾ כוס מיץ תפוחים או מים
אופן ההכנה:
להניח את התפוחים בתבנית משומנת, בקערה לערבב את כל המצרכים למעט החמאה ו-3 כפות דבש,לחלק את העיסה שהתקבלה באופן שווה בין התפוחים.
לערבב את החמאה והדבש הנותר ולצקת מעל התפוחים לכסות את התבנית ולאפות כ-30 דקות בחום בינוני.
להסיר את הכיסוי ולאפות עוד כ-35 דקות. לדאוג מדי פעם לפזר את הרוטב שבתבנית על התפוחים לאפות עד לקבלת זיגוג קל.
להגיש חם. שנה טובה ומתוקה.
הובא מתוך אתר groceryshops.
Add Comment