בעוד בר שלום, נאלץ להציץ לטלויזיה, על מנת לדעת היכן המתחרים נמצאים. אז עכשיו אתם מבינים בשביל מה רשות השידור שכרה סירה. בשביל שיהיה אפשר דרכה להסתכל בטלויזיה. והם טוענים שאין להם כסף לשדר את נבחרת הכדורגל
meler_180_t_006.jpg
לאחר שנתיים בקבוצת החובבים של דורטמונד, הגרמנית, חוזר למכבי נתניה, עמוס סאסי. השחקן, שגדל בנתניה, אמור להוסיף ערך נוסף לקבוצה כשחקן בית, רק שהשאלה הגדולה היא איך יבוא לידי ביטוי הערך המוסף בתפקיד הבלם האחורי שהמאמן ראובן עטר, מיעד לו.
למי שזוכר את משחקיו האחרונים של עמוס סאסי, בנתניה, מדובר היה אז בשחקן כבד ואיטי שלא עושה גליצ’ים על מנת להציל כדורים. לכן, נראה כיצד קצת תמוה התפקיד שעטר מיעד לו. כנראה, שבקבוצת החובבים של דורטמונד, החוזר בתשובה ה”ה סאסי השתפר במהירות ובלחימה שלא אפיינה אותו כשחקן כבעבר.
סאסי, היה אורחו של רז זהבי, בתוכניתו ביום שישי האחרון ב”רדיו אמצע הדרך”. המגיש זהבי, עשה כבוד וערך עם סאסי, שלא כהרגלו ראיון חסר שיניים. בין השאלות שלא נשאלו:
1. לאחר שנתיים בליגת החובבים ובקבוצת חובבים ( כך הקבוצה ששיחק בה סאסי מוגדרת באתר הרשמי של דורטמונד), שלא הייתה בה ממש מסגרת תחרותית של עליית ליגה, איך זה לחזור למסגרת מקצוענית?
2. לאחר ששיחקת רוב הקריירה כקשר אחורי, כיצד אתה מקבל את העובדה שראובן עטר, מיעד אותך לתפקיד הבלם האחורי?
3. לאחר שהוחלף המאמן הראשי של דורטמונד, מתיאס זאמר, האם לא הסתדרת עם המאמן הראשי הנוכחי ולכן זו הסיבה העיקרית לעזיבתך?
4. מדוע להאשים את אורי מלמיליאן, בעזיבתך את נתניה, בעוד כשעזבת את הקבוצה מלמיליאן, כבר חצי עונה כבר לא אימן את הקבוצה?
5. אם אתה כל כך אוהב את מכבי נתניה, כיצד זה שאת הפנייה הראשונה שלך עשית עוד במהלך הפגרה להפועל כפר סבא?
amos sasi_100k-n_01.jpg
למרות השאלות הקשות שהעלתי כאן, נאחל כמובן בהצלחה לעמוס סאסי ושנראה באמת ממנו כגורם שתורם לעליית הקבוצה לליגת העל עוד העונה.
נושא שמשום מה לא הועלה בתוכניתו של רז זהבי החדרתי, הוא הענין שבחדרה, אין אנשי עסקים שיכולים להרים קבוצה לליגה הלאומית לאחר שהרשות לבקרה תקציבית הורידה את מכבי חדרה בחזרה לליגה א’.
כנראה ששלום שוורץ, כוכב העבר האגדי ובעל מסעדה ידועה בחדרה כיום אינו יכול לבדו להחזיק את הקבוצה המאוחדת. בעוד שהתקצוב בעירוני נותר אפסי. בהיעדר תמיכה של אנשי עסקים אחרים אפשר בשקט לסגור את השלטר על כל ענף הכדורגל בחדרה. מעניין שזהבי, גם כן שחקן עבר, לא יכל להירתם לנושא בשידור.
מברוכ שלוש פעמים…
כמובטח, משבוע שעבר, אסקור בפניכם לשם ההיסטוריה את הפשלות השידוריות שהיו בערוץ הראשון במהלך האולימפיאדה.
נתחיל בהקדמה, על מנת להבין את ההיסטוריה של הערוץ הראשון;
כאשר זכתה יעל ארד במדליה ההיסטורית של ישראל בברצלונה בשנת 1992, רשות השידור לא דאגה לשריין לעצמה מקום בתוך האולם, למרות שיעל היתה מועמדת ברורה למדליה.
דבר זה היה בין המכשולים שגרמו לשדר אורי לוי, שהיה בברצלונה שראה כמונו את יעל דרך הטלויזיה, לטעות בצורה קשה בקביעת המנצחת בעת הקרב שיעל ניהלה בחצי הגמר. לקח ללוי, המון שניות להבין שיעל זכתה במדליה ושהיא העפילה לגמר.
באולימפיאדה הנוכחית שאשר גל פרידמן, זכה במדלית זהב, שהה צוות הערוץ הראשון על סירה ממש על קו הסיום. לעומת זאת ניב רסקין, כנציג גלי צה”ל שהה בחדר התקשורת על החוף.
שדר הטלויזיה אמיר בר שלום, לא יכל לראות בגלל המרחק בעין היכן גל נמצא לעומת מתחריו, לעומת רסקין שקיבל דיווח שוטף על כל מצוף לחדר התקשורת הישר מסירת השיפוט שהיתה מטרים ספורים מסירת רשות השידור.
arik zevi +gal_t180k-n_id=5406_01.jpg
בעוד בר שלום נאלץ להציץ לטלויזיה, על מנת לדעת היכן המתחרים נמצאים. אז עכשיו אתם מבינים בשביל מה רשות השידור שכרה סירה. בשביל שיהיה אפשר דרכה להסתכל בטלויזיה. אחר כך הם טוענים שאין להם כסף לשדר את נבחרת הכדורגל.
שיא המבוכה היתה כאשר הפרשן, יו”ר איגוד השייט, יהודה מעיין, מטרים לפני קו הסיום, קבע שישנם עוד שלושה מצופים שיש להגיע אליהם ולאחר מכן, הוא הודיע שפתאום המארגנים החליטו לקצר את השיוט. עכשיו, אתם מבינים עם איזה עסקנים הספורטאים שלנו צריכים להתמודד.
כאשר זכה אריק זאבי, במדליה. אמר לו שדר הטלויזיה, יגאל שמעוני: מברוכ שלוש פעמים. התגובה של אריק זאבי, היתה מה השאלה? בהחלט אירוע מביך. כאשר התפנה זאבי לראיון עם ניב רסקין (הפעם בשליחות ערוץ הספורט) נשבר זאבי בהתרגשות ופרץ בבכי. שמעוני, פיספס את הרגע המרגש בשניה משום שהוא התחיל לראיין את מאמנו של זאבי.
הרבה ביקורת היתה על לוח השידורים. דוגמאות לא חסרות:
1. לא שודר משחק ההפסד של ארה”ב נגד ארגנטינה בכדורסל. במקום זה שידרו התעמלות אומנותית.
2. כשהתחיל המשחקון האחרון במחשק טניס ארוך ומתיש. במצב של 15:14 במערכה השלישית. בין שחקן ספרדי לאמריקאי במשחק על מדלית הארד. הוחלט בחוסר טאקט לעבור למחצית הראשונה במשחק הכדורסל בשלב הבתים בין ארה”ב וליטא.
3. לאחר שזאבי הפסיד ליריב הקוריאני. דקות ספורות לאחר מכן הוא ניצח יריב קמרוני בבית הניחומים, קרב זה לא שודר בשידור חי. מה ששודר זו, התוכנית לילדים בחדר של חני, כנראה בגלל שבטלויזיה מתוך בורות לא ידעו שלזאבי, יש עדיין סיכוי למדליה גם לאחר שהפסיד לקוריאני.
אחר כך, מתפלאים שהערוץ הראשון לא מצליח להתארגן ולשדר את משחק הנבחרת דרך לווין ב-10 דקות. מענין שבפאבים בתל אביב וגם בגלי צה”ל הצליחו.
Add Comment