להכנת משקה קר, אפשר להוסיף את העלים בחליטה של מים חמים בתוספת שקית תה או בלעדיה.
Apple Mint_100k-n_01.jpg
הקיץ הישראלי החם בעיצומו, השמש קופחת על הראש והלחות מעיקה כל כך. אז מה טוב יותר מלחזור הביתה בסוף יום עבודה ולשבת בגינה המוצלת עם כוס משקה צונן ומרענן מתוצרת הגינה שלנו?
יש הרבה סוגי עלים בטעמים שונים שיכולים לשמש להכנת משקה טעים ובריא, אומרת איריס גלזמן, ממשתלת וונדי, החברה באיגוד הישראלי למשתלות. “ניתן לגדל עלים בטעם לימוני – לואיזה לימונית, לימונית ריחנית (עשב לימון) ומליסה רפואית, טעמם עדין והם ומוסיפים למשקה ארומה לימונית.
Marva Ananas_100k-n_01.jpg
“כמובן ישנם עלי הנענע השונים בטעמי המנטה המוכרים אך גם יש נענע תפוחית שהעלים שלה בעלי ארומה עדינה של תפוח שבאה לידי ביטוי במיוחד בחליטת תה. המרוות השונות מתאימות גם כן לתה ובמיוחד מרווה (אננס) ’סקרלט פיינאפל’ עם טעם עדין ומיוחד של אננס.
להכנת משקה קר, אפשר להוסיף את העלים בחליטה של מים חמים בתוספת שקית תה או בלעדיה. אפשר לשתות את המשקה כשהוא חם או לצנן בעזרת קוביות קרח ולשתות ואפשר להוסיף את העלים ללימונדה טבעית עדינה.
Melissa Officinalis_100k-n_01.jpg
אין צורך לקנות תרכיז או כל חומר אחר, פשוט לצאת לגינה לקטוף ולשתות… וכשאנו יושבים על המרפסת שותים ונהנים, מה יותר טוב מקצת קרקרים עם מטבל גבינה משולב בזעתר מהגינה או עירית קצוצה דק והכל בקלי קלות.
האיגוד הישראלי למשתלות מקיים מדי פעם מפגשים בנושא “צמחי תבלין ומרפא – להכיר, להשתמש וגם לטעום”. על ידי מיטב המרצים המרצה ומומחים בתחום צמחי התבלין.
המפגשים מתקיימים במשתלות וונדי ב”עד הלום” (כניסה דרומית לאשדוד). הציבור מוזמן. ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום, אך רצוי להרשם מראש כדי להבטיח מקום בטל: 8659917 – 08. מפגשים נוספים מתפרסמים באתר הארגון לגננות ולנוף: www.gardening.org.il