פירות

קינוח תאנים חם

0
0

מעטה הבצק עם התאנים מעניק הרגשה של חטא מתוק שאי אפשר להפסיק.
קינוח תאנים חם
figs_100k-n_01.jpg

החומרים:

1 ק”ג תאנים בשלות,
2 כפות דבש, קורט קינמון ואגוז מוסקט,
6 ביצים,
½ כוס סוכר,
1 כפית תמצית וניל,
60 גרם חמאה מלוחה רכה,
1 כוס חלב,
2/3 כוס קמח.

לקישוט:
1 כף אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

figs and cheese_180k-n_02.jpg

מרחיקים מהתאנים את הגבעול וחותכים לשניים, לאורך. בסיר קטן מחממים דבש, קינמון ואגוז מוסקט, עד שהדבש מתרכך, טובלים בו את חצאי התאנים ומניחים בתבנית פאי בקוטר 28 ס”מ, כשהחתך כלפי מעלה.

מערבלים היטב ביצים וסוכר בקערת המיקסר, לקבלת קציפה אוורירית. מוסיפים את החומרים הנותרים בערבול איטי.

שוטחים את הבצק הדליל על התאנים ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 200 מ”צ.

מצננים כמה דקות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן