ריבות

ריבת תאנים

0
0

מצריכה השקעה בהכנתה אבל התוצאה המתקבלת שווה את הטרחה. ריבת תאנים יכולה להוות חוץ מהיותה מעדן בפני עצמה גם כתוספת לרטבים ולתבשילי בשר, ועוף
ריבת תאנים
figs_100k-n_02.jpg

רבי בר יחזקאל נזדמן לבני-ברק, ראה עיזים שאוכלות תחת תאנים. והיה דבש נוטף מן התאנים וחלב מטפטף מן העזים ומתערבים זה בזה. אמר: “זהו זבת חלב ודבש” (כתובות קי”א).

חומרים:

1 ק”ג תאנים שלמות בשלות אך לא רכות מדי
600 גרם סוכר
2 כפות מיץ לימון.

אופן ההכנה:

מסירים מהתאנים שכבה דקה מהתחתית, כך שתישארנה שלמות. מסדרים אותן בסיר נירוסטה, מפזרים מעל סוכר ומשהים לילה או לפחות כמה שעות.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כמה דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי.

בעזרת כף מחוררת מוציאים את התאנים בשלמותן. ממשיכים להרתיח את הסירופ הנותר, בתוספת מיץ לימון, מבשלים 10-5 דקות, עד שהנוזל מסמיך מעט.

מחזירים את התאנים לסיר ומבשלים כעשר דקות נוספות בחום בינוני.

אפשר לגוון את טעם לריבה על ידי הוספת מקל קינמון בזמן הרתיחה .

מעבירים לצנצנת.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן