מצריכה השקעה בהכנתה אבל התוצאה המתקבלת שווה את הטרחה. ריבת תאנים יכולה להוות חוץ מהיותה מעדן בפני עצמה גם כתוספת לרטבים ולתבשילי בשר, ועוף
figs_100k-n_02.jpg
רבי בר יחזקאל נזדמן לבני-ברק, ראה עיזים שאוכלות תחת תאנים. והיה דבש נוטף מן התאנים וחלב מטפטף מן העזים ומתערבים זה בזה. אמר: “זהו זבת חלב ודבש” (כתובות קי”א).
חומרים:
1 ק”ג תאנים שלמות בשלות אך לא רכות מדי
600 גרם סוכר
2 כפות מיץ לימון.
אופן ההכנה:
מסירים מהתאנים שכבה דקה מהתחתית, כך שתישארנה שלמות. מסדרים אותן בסיר נירוסטה, מפזרים מעל סוכר ומשהים לילה או לפחות כמה שעות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כמה דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את התאנים בשלמותן. ממשיכים להרתיח את הסירופ הנותר, בתוספת מיץ לימון, מבשלים 10-5 דקות, עד שהנוזל מסמיך מעט.
מחזירים את התאנים לסיר ומבשלים כעשר דקות נוספות בחום בינוני.
אפשר לגוון את טעם לריבה על ידי הוספת מקל קינמון בזמן הרתיחה .
מעבירים לצנצנת.
Add Comment