Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

7 מתכונים להכנת מאכלים על בסיס צמחי תבלין

0
0
מתכוני גבינה ועשבי תיבול

לקראת פסטיבל התבלין של חישתיל ומחלבות גד, שנערכו ב-14 משתלות ברחבי הארץ, בחודש יולי 2004, מוגשים לכם, שבעה מתכונים, להכנת מאכלים, מתבלים, סלט וחליטות משקה על בסיס צמחי תבלין שהוכנו על ידי השף יניב פרטוש – תמיר מ”פרתם” – הדרכות ואירועים קולינריים”.

קבב ריקוטה בניחוח מרווה אננס ונענע טרייה ברוטב יוגורט וטחינה

קבב ריקוטה מחלבות גד

חומרים:

לרוטב:

אופן הכנה:

מערבבים את כל חומרי הקבב.יוצרים קבבים קטנים, מקמחים קלות ומטגנים בשמן חם חצי עמוק כ-2 דקות מכל צד, מוציאים לנייר סופג. במקביל מערבבים את כל חומרי הרוטב טועמים ומשפרים טעם.

להגשה: מסדרים את “הקבבים” על מצע של עלי מיזונה טריים ומגישים בליווי רוטב היוגורט.

מטבל גבינה

מטבל גבינת מסקרפונה בתיבול רוקט וזעתר טריים

חומרים:

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים ומגישים.

מטבל גבינת ריקוטה

חומרים:

מערבבים את כל החומרים ומגישים.

פסטה פרפלה

פרפלה ומוצרלה בניחוח זוטה וקורנית

חומרים:

אופן הכנה:

חותכים את הירקות לפרוסות ומאדים במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים spicy & sweet ופסטה ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים גבינת מוצרלה ותבלינים טריים ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

להגשה: מעבירים לקערה, מעטרים בריחן סגול ומגישים.

סלט עשבי תיבול

סלט של עשבי תבלין טריים, מיני גרעינים וגבינות צאן

חומרים:

אופן הכנה:

קוצצים ומערבבים בקערה את כל עשבי התיבול. במקביל מטגנים במחבת עם ¼ כוס שמן זית את קרעי הפיתות ומיני האגוזים והגרעינים עד להשחמה קלה. מכבים את האש, מפוררים פנימה את הגבינות ומערבבים. שופכים את התערובת החמה על עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב. מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל וסומק בנדיבות.

להגשה: מעבירים לקערות הגשה, מקשטים בעלי מרווה איקטרינה טריים ומגישים מיד.

חליטת תה עשבי תיבול

חליטת זוטה לבנה ולואיזה טרייה

חומרים:

אופן הכנה:

מרתיחים בסיר את המים והסוכר ומכבים את האש. מוסיפים את צמחי התבלין מערבבים ומחכים שהנוזל יתקרר. מוסיפים מים קרים, קוביות קרח ומגישים.

חליטת מרוה רפואית נענע וסטביה

חומרים:

אופן הכנה:

מרתיחים בסיר את המים ומכבים את האש. מוסיפים את צמחי התבלין מערבבים ומחכים שהנוזל יתקרר. מוסיפים מים קרים, קוביות קרח ומגישים.

תגובות
0
0



Exit mobile version