מרקים | Soups

מרק סלרי

0
0

הרבה סלרי, חלב דל שומן ועלים ירוקים לקישוט. מרק מקורי
מרק סלרי
Celery_100k-n_02.jpg

הינה כמה מילים על הסלרי, המכונה באנגלית Celery, – Apium graveolens, מדובר בצמח דו-שנתי, שמקורו ממש כאן “משלנו” באגן הים -התיכון וממנו הוא הופץ בעולם. עלי הסלרי והגבעול משמשים בסלטים, מרקים, מאכלי-בשר ודגים.

בסלרי, משתמשים בגבעולי השנה הראשונה. אעפ”י שהחלק הנאכל בד”כ, הינו הגבעול, כדאי לתת את הדעת לכך, שהעלים מזינים ביותר.

שימור העלים: שטפו היטב את העלים ויבשו אותם, עד שיהיו פריכים. החזיקו אותם בכלי אטום לאוויר. השתמשו בעלים בהתאם לצורך.

זרעי הסלרי הזעירים, מזינים ביותר ומשתמשים בד”כ לתיבול תבשילים, רטבים ומרקים. ניתן לגוון בהם את טעמם של המלח והפלפל. הזרעים מוסיפים טעם אופייני מיוחד לכרוב הכבוש (Sauerkraut).

צריכה גדולה של סלרי אסורה על נשים בהריון. הדבר עלול לגרום להתכווצויות הרחם ולהפלה. כמו כן, הצריכה אינה מומלצת למיניקות.

celery-soup_180k-n_01.jpg

החומרים (ל-6 מנות):

8-10 גבעולי סלרי;
3 כוסות מים;
2 כפיות אבקת מרק (פרווה);
½ 1 כוסות חלב דל שומן;
2 כפות קמח;
2 כפות מרגרינה;
½ כפית מלח סלרי;
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים דק מאוד;
2 כפות עלי סלרי לקישוט.

אופן ההכנה:

מסירים את העלים וחותכים את גבעולי הסלרי לחתיכות באורך סנטימטר אחד. יש צורך בשלוש כוסות חתיכות סלרי.

מבשלים את חתיכות הסלרי במים ואבקת המרק, עד להתרככותם. בינתיים, ממיסים את המרגרינה במחבת. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שכל השומן נספג בקמח. מוסיפים בהדרגה את החלב ובוחשים כל הזמן, עד שמתקבל רוטב לבן חלק לגמרי.

כשהרוטב מוכן מוסיפים אותו למרק. מוסיפים גם את הפטרוזיליה ומלח הסלרי. מרתיחים.

מגישים בקעריות ומקשטים בעלי סלרי קצוצים דק.

תזונה נכונה:

75 קלוריות למנה.

בתיאבון ולבריאות!

מובא מתוך אתר מכון וינגייט.

על הסלרי, מתוך גאמנון.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן