האיש שבא לסעוד

אתר מפה www.mapa.co.il מציג: מומלצי מפה לשנת 2004

0
0

אתר מפה, אתר הבילויים והנופש המוביל בישראל מכריז על מומלציו לשנת 2004.
אתר מפה www.mapa.co.il מציג: מומלצי מפה לשנת 2004
מומלצי “מפה” הוא מפעל דירוג ארצי יוצא דופן בהיקפו ובאיכויותיו בתחומי הפנאי, הבילוי והתיירות בארץ. השנה הוענקו 1050 תוארי מומלצים בתחומים השונים.

mapa_100_01.jpg

חברת מפה יזמה את הפרויקט, כשהחליטה ליצור מדד מעודכן ואמין שיספק לציבור הרחב מידע על רמתם ואיכותם של בתי עסק ואתרים העוסקים בתחום תרבות הפנאי. ההמלצות ניתנות תוך שמירה על אמות-מידה אובייקטיביות וללא כל השפעה של גורמים אינטרסנטיים, ובכך תורמות גם להתפתחותה של תרבות הפנאי בישראל.

מדי שנה מסומנים באתר כמומלצי מפה מאות מקומות אוכל ולינה, טיולים, אתרי בילוי, אירועי תרבות ועוד. באיתור ובקביעת המקומות המומלצים מושקעים משאבים רבים ובכלל זה ביקורים תכופים בשטח, המלצות הציבור המתקבלות מהגולשים באתר וגלויות המשוב המצורפות לכל מדריכי מפה. כל ההמלצות המופיעות באתר נבחנו בקפידה והן אינן מכילות פרסומת גלויה או סמויה. אלו הן חוות דעת מקצועיות ונטולות פניות של מומחי האתר.

סקירת המערכת והדירוגים של הקהל הרחב נמשכים כל ימות השנה, ואת תעודות המומלצים מעניק האתר פעם בשנה. משמעות הדבר היא שההמלצה תופיע במדריך מפה באינטרנט ובכל מוצרי חברת מפה בדפוס, וכן שהעסק רשאי להציג בפומבי את המדבקה ואת התעודה המצורפות. התואר מומלץ מפה הוא תואר מחייב.

את מפה הוא מחייב מבחינת אמינות כלפי הקוראים והגולשים שלו, שסומכים על רמת עדכון ואמינות גבוהה של המידע וההערכות שמפה מפרסמת. את מומלצי מפה הוא מחייב לשמור על רמה גבוהה של איכות, שירות ותמורה לכסף ואף להשתפר ככל האפשר. המונח מומלץ מפה הפך, לשם נרדף לאיכות, אמינות ושמירה על מצוינות ובתי העסק הזוכים מקפידים לתלות בגאווה את התעודה המעידה על השתייכותם למועדון הנבחר.

להלן מבחר בתי עסק שזכו לקבל השנה את התואר, בענף המסעדות;

מול עדן
התמחות: מטבח אשכנזי

כשנכנסים למסעדה יהודית חדשה בצהריי היום ורואים בה לקוחות שאולי הגיעו זה מקרוב, אבל נראים כמו קהל קבוע משכבר הימים, יודעים שרע לא יכול להיות.

קשישה מפורכסת עוטה חליפה בטוב טעם מארחת שתי חברות לשיחת ועידה על צלוחית שמאלץ וחמוצים מוצקים עזי טעם. חבורת גברים מתרפקת על לשון בקר ברוטב שמציף את הפה בזיכרונות מתוקים מבית סבתא, ודדי שאולסקי, שזכורה לטוב מהמטבח האשכנזי של בית המרזח וואי אל, מוזגת מאחורי הבר של ” מול עדן” שוטים של “מים קטנים” קפואים ובירה מהחבית.

מי שאוהב חזרת, את התחושה החריפה והנושכת הזו שמגיעה לבלוטות הדמעות, לעולם יאבק בדחף לחסל איתה כל סלסילת הלחם ברגע שמתיישבים לשולחן. אצל דדי קשה במיוחד, כי מגיעות שלוש צלוחיות: חזרת אדומה, חזרת לבנה נהדרת וחריפה כמו אש, ואחת עדינה כתומה מגזר.

בעיקריות שניצל עגל, קציצות מטוגנות ושוק אווז עם בשר ורדרד רך שנושר מהעצם, אבל הכי כדאי לקחת צלחת זוגית גדולה ונדיבה של להיטי העיירה היהודית הישנה: עלזלע, צוואר אווז שחום ממולא ומטוגן בשומן, במקור מאכל עניים מהשטעטל שהיום כבר נראה כמו מעדן אקזוטי; קלופס, קציץ בשר נהדר עם ביצה קשה שיעשה תיקון לכל נפגעי הקלופס לדורותיהם; קישקע; קרפלעך שמנמנים ורק קניש כבד מדי, ממולא בכבד עגל וחומוס טחון, קצת מאכזב.

צמחונים חסרי תקנה יקבלו בצלחת התוספות גם פשטידת אטריות עם טעם חד של פלפל טרי גרוס, שבגירסה המתוקה לקינוח תהפוך לכיכר קטנה ועגולה של קיגל מבושם מקינמון וצימוקים. מכיוון שרק להגיד קומפוט עושה שמחה קטנה בלב, כדאי להזמין גם את לפתן הפירות הטוב.

מול עדן, ליילנבלום 3 תל אביב, 5172993-03.

המסעדה של מזל ורפי
התמחות: טריפוליטאי

מסעדת פועלים נהדרת שמתחבאת בין המוסכים של אזור התעשייה בני ברק, במרחק שתי דקות משדירת הפאסט פוד של קניון איילון. אפילו סבתאות טריפוליטאיות, כאלו שעדיין עומדות במטבח שעות וטורחות בעצמן על מלאכת הכנת ה”עסבנה”, מוכנות לאכול במסעדה הזו. ומדובר במחמאה לא קטנה. על הקיר בחלל המרווח שורה ארוכה של סירי ענק על פתיליות, והרשות נתונה לפתוח את המכסים, להתבשם מריח התבשילים ולבחור מה יעלה על הצלחת.

מזל, שניהלה אטליז במשך 18 שנה, מכינה כאן מדי יום קוסקוס עם מפרום דשן מבשר קצוץ על הסכין, ומבחר תבשילים יומיים מתחלפים שמוגשים עם התוספת הקבועה: מסייר, חמוצי הקוסקוס; צ’רשי, ממרח דלעת עתיר אריסה ולחם אחיד טרי שנולד כדי לספוג את הרטבים הטריפוליטאיים האדומים והחריפים.

שני תבשילים אסור לפספס: ה”עסבנה”, כדור עגול ומושלם של מעיים ממולאים באורז ובשר טחון ברוטב עשיר וסמיך של אפונה; ואת הלוביה הבסילק, תבשיל שעועית ועלי סלק עם טעם כבד נהדר של בישול איטי. ארוחת הצהרים הזולה הזו יכולה לכלול גם צלי כתף, תבשיל בשר עם שעועית ותרד, במיה עם בשר ועוד מעדנים מהמטבח הטריפוליטאי.

המסעדה של מזל ורפי, הירקון 28, בני ברק, 5782481 – 03

ארוחות גורמה בלב המדבר

האדמה והאקלים של הנגב הצפוני מיטיבים עם העסיס המתוק של עגבניות השרי. העגבניות האלה הן הבסיס למוצרי “קסם המדבר”, המיזם הזעיר והמקסים של בני הזוג אוקסנה וחמי צמח. בבית הסוכנות הקטן שלהם במושב הם מייצרים מגוון משובח של ריבות, רטבים ומרינדות. המוצרים האלה וארוחות שחיתות פרטיות שנערכו בלב המדבר, הובילו לאירוח של זוגות וקבוצות קטנות בהזמנה מראש.

הארוחה מתקיימת אל מול ג’בל הלל והקימורים הלבנים הרכים של חמוקי ניצנה, או כשמזג האוויר לא מאפשר, בתוך מבנה מהתקופה העותומנית, אחד משרידי מסילת הרכבת הטורקית. התפריט מותאם לתאוותיו של כל סועד ויכול להיות חלבי – עם הגבינות הטובות של צאן בארותיים ומשק קורנמל, המחלבות המקומיות – או בשרי. מה שבטוח – העגבניות יתגנבו אליו כמעט בכל מנה. טריות, מיובשות, צלויות או מבושלות.

על השולחן במצפה בר לב נפרשת מפה ונערכים כלי חרס עטויים גלזורה אדומה לוהטת. לחם הונגרי כפרי כבד, מלח ים גס, כדורי חמאה צהובה, זיתים כבושים, עגבניות שיובשו בשמש עם שמן זית וענפי רוזמרין, ומבחר פתיחים. אל השולחן מגיעה קערת קרם עגבניות סמיך, עם זסט עוקצני רענן של קליפת לימון ושפע עשבי תיבול ומבחר מנות ביניים מתחלפות על פי גחמותיה של אוקסנה, טבחית אוטודידקטית מוכשרת להפליא.

אחר כך מוגשים נתחים ורדרדים של סינטה מיושנת בפלפל גרוס, וקדירת אסאדו ובשר כבש בירקות שורש וחומוס, מלווים באורז בסמטי ושעועית צהובה דקה במרינדה של שרי שום.

את הקינוחים, מוס שוקולד אוורירי ברוטב פטל ויין אדום, פאי פקאן נהדר ברוטב שוקולד לבן ופנה קוטה כבר אוכלים על מרבצי הכריות והשטיחים בפינת המצפה, מבושמים קלות מאדי יין, נוף ושביעות רצון. הבדידות המוחלטת יכולה להיות מופרת רק על ידי פטרול עצל של חייל מצרי רכוב על גמל, שעובר רחוק למטה על דרך הטשטוש.

“קסם המדבר”, קדש ברנע, 756225 – 052

הכל לאופה וגם בית קפה

החלום הזה של אספרסו בר ממש בלב השוק מתרוצץ אצל אלי מזרחי, יו”ר ועד סוחרי שוק מחנה יהודה, כבר שנים. מין מקום קטן כזה, קצת אירופאי, שאנשים יוכלו להניח בו לרגע את הסלים, לשתות כוס קפה ולשוב אל הקניות. לפני שנה וחצי, בתקופה הכי קשה שיכולה להיות לענף המסעדנות ובכלל, האופטימיסט הגדול הזה פתח בעזרת כל המשפחה, ובמיוחד הבת הקונדיטורית מורן. למקום הזה יש דינמיקה משלו מסביב לשעון. בבוקר מוקדם מגיעים הילדים הערבים שעובדים בשוק כדי לשתות שוקו חם, ב- 06:30 מגיע הפרלמנט של מוכרי הירקות. יושבים, שותים קפה, עושים חשבונות ורבים בקולי קולות.

אחר כך, מגיעים השפים והמסעדנים של עיר הקודש ואפילו עזורה הזקן מגיע לעשות כבוד ולשתות כוס קפה. בין לבין קופצים הסטודנטים של בצלאל, עורכי דין מהסביבה והאוצרת של מוזיאון ירושלים מארחת אמן בינלאומי שבא להציג תערוכה. ביום שישי הכי שמח, עם שולחנות של הרבה קבועים, ולפעמים עושים גן ערבי אנטיפסטי אל תוך הלילה.

תפריט האוכל חדש יחסית, והוא ביתי ופשוט. סיר גדול של מרק פטריות, ארטישוק ירושלמי או ירקות, פלטה של גבינות עם לחם טרי, סנדוויצ’ים והכי שווה – העוגיות המופלאות של מורן, פריכות ונימוחות בפה, עשויות על בסיס חמאה צהובה משובחת, תמצית וניל אמיתית וסוכר חום, או העוגיות של הסבתא, אמו של אלי, שמגיעה ביום קבוע בשבוע, יושבת על הבר בשתיקה חמורה ומכינה בקפדנות מעמולים וקעקים (כעכים) מלוחים.

הכל לאופה וגם בית קפה, השזיף 12, ירושלים 6242105-02

חוות שבטה

דינה ועמי אוח התיישבו כאן לפני שמונה שנים, בתקופה בה המערב הפרוע עדיין חגג בארץ המבריחים שמסביב, והאורחים היחידים בלילות היו טנקים מבסיס שיבטה הסמוך. עמי ברח לנגב כבר בגיל 14, קנה גמל, התיידד עם זקני העדה הבדואית והנהיג עדרים לאורך המדבר. היו שנים קשות של היאחזות עיקשת בקרקע לאור מדורה ותו לא, אבל עכשיו יש כאן בית קפה חדש בחאן נעים עם גפנים משתרגות, שולחנות אבירים גדולים, וניחוח של טראסת התבלינים הסמוכה. כל מי שיושב לאורך התוואי העתיק של דרך היין החדשה ניחן בהרבה רצון טוב, לא תמיד הרצון הטוב מספיק גם למה שמתגשם בצלחת או בכוס . בשביל זה צריך בכל זאת יד טובה, דמיון והקפדה.

לדינה, אישה יפה עם פנים חזקות ושקטות, יש את זה. אפשר להסתפק במנות הקלות של בית הקפה – סלט רוקט וגרגירי רימון חושניים, סלט נהדר של חסות, תפוזים ואגוזים עם הרבה שום, טאבולה או לבנה שמוג

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן