נסים גבאי

עוד שיא גיניס למדיניות של ביבי

0
0

הזילזול הזה באינטליגנציה הישראלית אינו חדש, וגם לא מתמצה רק בעניין הכלכלי. אבל זוהי עובדת חיים, והנתון על 11% מובטלים, ממש לא רלוונטי, בטח לא לביבי, המלא מעצמו.
Nissim_Gabbay_180_07.jpg

אני לא מכחיש שכמו רבים במדינה האומללה הזו – צפיתי את הגידול במספר המובטלים. רציתי להוסיף נתון “קטן”: למרות הכמות הקטנה של מתחזים למיניהם, נא להוסיף כמות אדירה של מובטלים אמיתיים שאינם רשומים:

1. בעלי עסקים קטנים שפשטו את הרגל, כיום הם מחזירים חובות מהבית, ואינם זכאים לדמי אבטלה (כן, הצעות חוק… חוקן…).

2. מלא בעלי עסק עצמאיים הפותחים כל בוקר את העסק, מחכים לשווא למכור מרכולתם במחיר הפסד ולא גומרים חודש בלי הפסדים.

הבנת את זה ביבי?! אבל זה היה צפוי מראש.

אם יש שר אוצר שבאמת רוויי הון מעשיית דולרים מ”עבודה בעיניים” גם בחו”ל, ובוודאי שאינו חש את הקושי היומיומי בחיים “רגילים” – לא ציפינו ממנו לשום דבר מעשי.

bibi_netanyahu_t180_2004_01.jpg

כי הוא מנותק מהעם, מחובר אליו כמו שמישהו כאן כבר ציין “לקראת בחירות”, ובסה”כ “מוביל” אותנו לצמיחה… אתם באמת חושבים ולו לרגע שביבי עשה פיפס אחד לעבר הצמיחה?!

מי שמבין בתחום הכלכלי הגלובלי – יודע בדיוק למה ומתי באה הצמיחה. מי שלא מבין בכלכלה יכול לראות את המסחר בבורסה בארה”ב: אם יום שם עובר בעליות עד “טיסות” במניות למעלה – מיד למחרת גם עליות בבורסה האסיאנית בת”א. כך גם להיפך.

מכאן שהטרנד הזה, של צמיחה היא תולדה של סיום הקריסה העולמית ותחילתה של גאות כללית.

אבל כאן בארץ, אנחנו נשארנו עמוק בבוץ, ללא כל תשתית בנייה לעסקים חדשים, ללא כל תוכנית גיוס מובטלים לעבודה יצרנית – אבל כל הקישקושים על בזבוזי מיליארדים לתשלום עבור המובטלים – נשאר בעינו.

כי את ביבי מעניינים הדברים הבאים:

1. צמיחה של המאיון העליון.

2. נתונים סטטיסטיים על צמיחה, הטובים לציור על הלוח התקשורתי – רק יצייץ, כי הוא עורך מסיבת עיתונאים.

3. הטבות אינפנטיליות שיעשו טוב (לפחות על הנייר) ככל שמועד הבחירות קרב, ומועד הגשת כתב האישום נגד שרון מתרחק.
נכון.

הזילזול הזה באינטליגנציה הישראלית אינו חדש, וגם לא מתמצה רק בעניין הכלכלי. אבל זוהי עובדת חיים, והנתון על 11% מובטלים, ממש לא רלוונטי, בטח לא לביבי, המלא מעצמו.

__________

הכותב הוא נסים גבאי, 050-206511, gabbai@012.net.il, המשמש כמנהל פורום “השלטון בישראל” באתר ynet

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן