ג’אקומו ויולה

לזניה – הגירסה הדרום איטלקית

0
0

אני מעדיף פסטה מבצק ביתי ואז אין בעיות של התייבשות. את הפסטה הזאת אפשר להכין כמה ימים מראש ואפילו להקפיא אותה עם דפים מפרידים בין עלי הפסטה.
לזניה - הגירסה הדרום איטלקית
lasagna_t180_01.jpg

הגירסה שלי היא הגרסה של דרום איטליה – פיקנטית, עם עגבניות, שמן זית, מוצרלה, שום ופלפלונים חריפים. למרות עצות שתשמעי, אני ממליץ ומבקש בכל לשון של בקשה, לא להוסיף רוטב בשמל.

החומרים:

עלי לזניה, רצוי בצק טרי. אפשר לקנות עלים כאלה בחנויות המייצרות פסטה טריה, או להכין בבית בקלי קלות.

גבינת מוצרלה או גבינה צהובה שמנה, מגוררת

לרוטב:

1 קופסה עגבניות מקולפות
4 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
1 כוס מים
10 גבעולי בזיליקום טרי
גבינת פרמזן מגוררת
מלח

אופן ההכנה:

מטגנים קלות את השום בשמן הזית.

מרסקים את העגבניות במעבד מזון ומוסיפים לשמן הזית.

ממליחים, מוסיפים את הפלפלונים הקצוצים ומבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

מורידים מן האש.

לוקחים מצקת אחת מן הרוטב ושופכים בתבנית פיירקס.

מכסים את תחתית התבנית בעלי לזניה, מפזרים מעל גבינה מגוררת וכמה עלי בזיליקום ומצקת נוספת של רוטב העגבניות.

מוסיפים שכבה נוספת של עלי פסטה, ושוב גבינה, בזיליקום ורוטב.

יוצרים כך 3 עד 4 שכבות.

דואגים לכסות את הכל ברוטב ומכניסים לתנור בחום גבוה ל-20 דקות.

5 דקות לפני סיום האפייה מגרדים מעל גבינת פרמזן.

עצות להכנת הלזניה

אם משתמשים בפסטה מוכנה ללזניה שאינה דורשת בישול, אין צורך כמובן לבשל אותה, אבל יש להקפיד על כמות גדולה ביותר של רוטב. הפסטה סופחת רוטב בזמן האפייה ואם לא מקפידים על כמות נאותה, הפסטה תישאר יבשה.

אני מעדיף פסטה מבצק ביתי ואז אין בעיות של התייבשות. את הפסטה הזאת אפשר להכין כמה ימים מראש ואפילו להקפיא אותה עם דפים מפרידים בין עלי הפסטה. כשרוצים להשתמש בעלים משתמשים בהם קפואים, ישר מן המקרר.

אם משתמשים בעלי פסטה יבשים, יש לבשל אותם כ-8-9 דקות לפני שמשתשתמשים בהם בפסטה.

ולעניין העגבניות. אני משתמש בעגבניות מקופסא וגם כאן יש עניין של עונתיות, מבחינת חמיצות העגבניות. בדרך כלל העגבניות של “טל” הן סבירות למדי.

ואחרון חביב – עניין התייבשות העלה העליון.

כאשר מכניסה את הלזניה לתנור, רצוי להשאיר כחצי כוס מהרוטב ומעט מן הגבינה המגוררת. כ-5 דקות לפני סיום האפייה, מוציאים את הלזניה מהתנור, מפזרים עליה רוטב וגבינה ומכניסים שוב לתנור לסיום האפיה.

כל הוספה של גבינת מוצרלה מתקבלת בברכה.

מובא באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן