ארץ ישראל

בר מצווה בא. עקיבא

0
0

32 נערים מאור עקיבא חגגו – בר מצווה קבוצתית
בר מצווה בא. עקיבא
32 חתני מצווה, יחד עם בני משפחותיהם, גדשו באחרונה, את אולמי שיר, באור עקיבא לחגוג בצוותא – את חגיגת הבר מצווה שלהם.
הנערים, רובם עולים חדשים – התרגשו עד כדי דמעות ביום משמעותי זה בחייהם בו הם עוברים מגיל הילדות לגיל הבגרות.
זו השנה ה- 13 ברציפות שעיריית אור עקיבא בשיתוף מתנ”ס אור עקיבא והמועצה הדתית , מקיימים את מסורת בני המצווה, אותו מארגן מ”מ ראש העיר שמחה יוסיפוב – בחסותו של ראש העיר , יעקב אדרי ובני עג’מי בעל אולמי שיר שתורם מדי שנה את האולם .

מ”מ, ראש העיר, שמחה יוסיפוב – ציין בהתרגשות כי כל נער יהודי חולם להגיע לגיל מצווה ולקיימו ע”פ מסורת ישראל, חגיגת הבר מצווה – נועדה לקרב את הנערים העולים למסורת ישראל וחשיבות גיל המצווה . זוהי מסורת שתמשך שנים רבות סיכם יוסיפוב.
הנערים למדו את הדרשה והנחת תפילין התפללו בבית כנסת וכמו כן למדו את יתר המצוות אליהם נכנס נער בהגיעו לגיל מצווה . את הנערים לימד והכין מזה
כ-13 שנה ברציפות, יוסי ביטון – מנהל מח’ התברואה בעירייה .
במסורת ארוכת שנים זו מסייעת גם מח’ הרווחה בעירייה – ברשות מנהלת הרווחה, אסתר פרץ, אנג’לה מורדכייב, עובדת השירות הקהילתי – ומנהל היחידה אלי מאירי, אליהם חברו גופים נוספים הנוטלים חסות לאירוע, כמו – חברת התרופות דקסון, החברה לפיתוח קיסריה, אולמי שיר שתורם מדי שנה את האולם למען הילדים, חברת פלאש , חברת בעדני אילן ועוד גופים רבים נוספים שחוברים יחד למען מטרה נעלה זו .

ראש העיר, יעקב אדרי, ציין בדברי ברכתו, כי מדובר במסורת ארוכת שנים וישנה חשיבות רבה בהכנסת הנערים לעוול מצוות ומסורת ישראל . עוד ציין אדרי, כי למרות הקשיים הכלכליים בו שרוי המשק הישראלי הוחלט בכל זאת לקיים אירוע זה תודות לכל הגופים שנטלו חלק , אדרי ציין כי מסורת זו תמשיך להתקיים באור עקיבא.

את האירוע הינחה כמדי שנה מנהל מח’ אירועים, דני אבנעים – שמלווה את הנערים מתחילת הפרוייקט ועד סופו .

לאור המצב הביטחוני נמנע מהנערים לנסוע כמדי שנה לירושלים להתפלל בכותל המערבי – ולטכס הכנסת תורה, לכן הילדים עלו לתורה בבוקר בבית כנסת באור עקיבא ולאחר מכן נסעו לפארק בזכרון יעקב ליום פיקניק ובכייף בחיק המשפחה .

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן