המתכונן בקטיגורייה זו, מבוסס על רכיבים מן הצומח בלבד.
החומרים:
500 גרם (חבילה) פנה (ספגטי בצורת צינורות קצרים)
500 גרם ברוקולי (אפשר קפוא)
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים, או שתי תיבוליות בזיליקום של קנור
שליש-חצי כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפנה לפי הוראות היצרן ומסננים.
2. בינתיים, מחלקים את הברוקולי לפרחים קטנים, ומבשלים במים רותחים במשך כעשר דקות, עד להתרככותו (אם משתמשים בברוקלי קפוא – זמן הבישול קצר יותר).
3. מסננים את הברוקולי ומערבבים עם הפנה.
4. מניחים את הבזיליקום או את התיבוליות בסיר קטן, מוסיפים את השום, המלח, הפלפל והשמן, מביאים לרתיחה ומערבבים (אפשר גם במיקרוגל).
מוסיפים את תערובת השמן החם לפסטה, מערבבים ומגישים חם.
__________
כל המתכונים בקטיגורייה זו, מבוססים על רכיבים מן הצומח בלבד. לנוחיות המתעניינים, מקוטלגים המתכונים הן לפי מהותם (סלטים, קינוחים, מאפים, וכו’), והן לפי מאכלי עדות ועמים. נשמח לקבל ולפרסם מתכונים נוספים!
המתכון פורסם לראשונה ב”זכויות בעלי-חיים השבוע”, שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן.
