ג’אקומו ויולה

לחם בסגנון פולייה

0
0

לחם בסגנון פולייה עשוי מתערובת של שני סוגי קמח. ייחודו שהוא נאפה בתנור אדים. הכנתו היא פשוטה וקלה והתוצאה עריבה לחיך. ניסתם? הצלחתם! תודו לגאקומו…
לחם בסגנון פולייה
Puglia_bread_180_01.jpg

פולייה (Puglia) – עיר חשובה בארי; פוליה היא איזור בדרום מזרח איטליה, המצטיין במאכלים המיוחדים שלו, השונים מן המאכלים האיטלקיים הרגילים. המאכלים העיקריים של אזור זה הם הלחם, הפסטה ומאכלי הים. במקום מייצרים שמן זית מאיכות מעולה. עגבניות יבשות, פטריות, ארטישוקים וחצילים כולם מוגשים טבולים בשמן זית.

החומרים:

1 ק”ג קמח לבן, רצוי קמח קשה
250 גר’ קמח דורום, או קמח מס’ 9 של שטיבל
4 כוסות מים
1 כפית מלח
1 כף חומץ
30 גרם שמרים

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את הקמח הלבן והדורום.

מוסיפים 2 וחצי כוסות מים.

מערבבים את המלח ב-1/2 כוס מים ומוסיפים לתערובת.

מערבבים את החומץ ב-1/2 כוס מים ומוסיפים לתערובת.

מערבבים את השמרים ב-1/2 כוס מים ומוסיפים לתערובת.

מערבבים ביחד את כל החומרים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ויפה.

מכסים ומניחים לתפוח 30 דקות.

מפעם לפעם מכים מעט באגרוף על הבצק.

חותכים את הבצק ל-2 או 3 חלקים ויוצרים ככרות מבלי ללחוץ על הבצק יותר מדי.

מקמחים את הבצק בקמח לבן או בקמח דורום.

מניחים בצד לתפיחה נוספת במשך 30 דקות.

הופכים את הככרות, יוצרים שקע בחלק העליון כדי לתת ללחם עיצוב נאה.

מכניסים לתנור ללא אדים בחום של 220 מעלות. אחרי 15 דקות אפייה מכניסים לתנור תבנית עם מים וממשיכים לאפות 25 עד 30 דקות.

באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן