פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

ג’אקומו ויולה

ניתחוני סינטה בבצל, יין ותפוזים

גורמה, מהיר הכנה של ניתחוני סינטה ברוטב יין, תפוזים וחמאה למקפידים על כשרות אפשר להחליף את החמאה בשמן זית או מרגרינה בטעם חמאה
ניתחוני סינטה בבצל, יין ותפוזים
בשר הבקר מתחלק באופן בסיסי לחלקים קדמיים ואחוריים, אך החלוקה החשובה ביותר היא על פי איכות הבשר ורכותו. כאן מבחינים בין החלקים “הפעילים” בגוף הבהמה, כמו שריר הזרוע, הכתף והצוואר, לבין החלקים “הנייחים” הרכים, כמו שייטל, סינטה וכמובן הפילה. סינטה, הוא המותן בעברית. נתח זה נמצא בגב התחתון של הפרה. הוא אינו נתח שומני ולכן צריך ליישן אותו טוב טוב על מנת שיתרכך לפני שמכינים אותו, כי הוא עשוי להיות צמיגי וקשה…

החומרים (ל-8 סועדים):

1 ק”ג בשר סינטה (רצוי עגל), חתוך לפרוסות בעובי של כ-6 מ”מ.
4 בצלים חתוכים לפרוסות דקות
מיץ מ-2 תפוזים אחד
1/2 כוס יין
500 גר’ חמאה
מלח ופלפל שחור
1 כף קורנפלור
עירית קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים במחבת חצי מכמות החמאה, מוסיפים את הבצל ומטוגנים עד להשחמה חלקית, מוסיפים מעט מים כדי שלא יתייבשו כל הנוזלים.

מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לצלחת.

מוסיפים למחבת את שארית החמאה, מטגנים את פרוסות הבשר עד שהן משחימות. כאשר הבשר משחים, ממליחים ומתבלים בפלפל.

מוסיפים את מיץ התפוזים, את היין ואת הסוכר.

מוציאים את הבשר, מגבירים את האש וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.

מוסיפים למחבת את הקורנפלור, מדולל במעט מים ובוחשים עד שהרוטב מסמיך מעט.

מחזירים את הבשר למחבת, מפזרים עליו את הבצל שטוגן קודם לכן, בוחשים ומגישים.

בעת ההגשה מפזרים מעל כמות נדיבה של עירית קצוצה.

באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן