Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

מרק איכרים עם יין פורט

0
0

1

החומרים:

1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 גזר חתוך לפרוסות
2 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות קטנות
כ-200 גרם שאריות בשר או עוף מתבשילים אחרים, או בשר טרי שמן מעט, חתוכים לפרוסות קטנות
5 כוסות מים
50 גרם חמאה
1 כפית קמח
2 כפות שמנת מתוקה
1 כוס יין פורט או יין אדום אחר חצי יבש
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מתחיל להזהיב.

מוסיפים את הגזר הקצוץ, את הסלרי ואת שאריות הבשר.

מערבבים על האש במשך 5 דקות ומוסיפים את המים.

מבשלים על אש בינונית במשך שעה וחצי.

מורידים מהאש ומסננים את המרק במסננת תוך כדי מעיכת הירקות.

ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם הקמח היין והשמנת ומחממים מחדש על אש נמוכה.

ממליחים ומפלפלים ומגישים עם קרוטונים.

באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו

תגובות
0
0



Exit mobile version