Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

מרק לחם ועגבניות

0
0

העגבניות הובאה, לראשונה, ממקסיקו לאיטליה במאה ה-16, ושימשה בתחילה כצמח נוי. רק מאוחר יותר הפכה להיות צמח מאכל. מאיטליה התפשט הגידול למרבית ארצות אירופה. לארץ הובאה העגבניה על ידי נזירים צרפתיים רק במאה ה- 19.

tomato_supe_215_01.jpg

לכן, סביר להניח שהמתכון הבא התבשל זמן רב במוחם הקודח של השפים האיטלקים עד שהגיע למטבחנו. זאת באדיבותו של המומחה למטבח האיטלקי ג’אקומו ויולה.

החומרים:

300 גרם לחם לבן סטנדרטי, חתוך לקוביות
(אפשר עם או בלי ה”קשה”)
½ ק”ג עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
בזיליקום
5 כוסות ציר מרק עוף
2 שיני שום, חתוכות לחצאים
מלח ופלפל
שמן זית
פלפל צ’ילי כתוש

אופן ההכנה:

מטגנים את השום והצ’ילי ב-6 כפות שמן זית.
מוסיפים את העגבניות וכמות גדולה של בזיליקום טרי, קצוץ
מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות.

מוסיפים לסיר את ציר המרק ואת קוביות הלחם ובוחשים היטב.
מבשלים 10 דקות נוספות, תוך בחישה מעת לעת.

מורידים מהאש, ומניחים בצד לשעה אחת.

בוחשים היטב כדי שהלחם יהפוך לעיסה חלקה, מחממים ומגישים עם מעט שמן זית מעל.

באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו

תגובות
0
0



Exit mobile version