פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

ג’אקומו ויולה

מרק לחם ועגבניות

העגבניות הובאה, לראשונה, ממקסיקו לאיטליה במאה ה-16, ושימשה בתחילה כצמח נוי. רק מאוחר יותר הפכה להיות צמח מאכל. מאיטליה התפשט הגידול למרבית ארצות אירופה. לארץ הובאה העגבניה על ידי נזירים צרפתיים רק במאה ה- 19.
מרק לחם ועגבניות
tomato_supe_215_01.jpg

לכן, סביר להניח שהמתכון הבא התבשל זמן רב במוחם הקודח של השפים האיטלקים עד שהגיע למטבחנו. זאת באדיבותו של המומחה למטבח האיטלקי ג’אקומו ויולה.

החומרים:

300 גרם לחם לבן סטנדרטי, חתוך לקוביות
(אפשר עם או בלי ה”קשה”)
½ ק”ג עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
בזיליקום
5 כוסות ציר מרק עוף
2 שיני שום, חתוכות לחצאים
מלח ופלפל
שמן זית
פלפל צ’ילי כתוש

אופן ההכנה:

מטגנים את השום והצ’ילי ב-6 כפות שמן זית.
מוסיפים את העגבניות וכמות גדולה של בזיליקום טרי, קצוץ
מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות.

מוסיפים לסיר את ציר המרק ואת קוביות הלחם ובוחשים היטב.
מבשלים 10 דקות נוספות, תוך בחישה מעת לעת.

מורידים מהאש, ומניחים בצד לשעה אחת.

בוחשים היטב כדי שהלחם יהפוך לעיסה חלקה, מחממים ומגישים עם מעט שמן זית מעל.

באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן