לאלו מאתנו שצמים בפעם הראשונה, או כאלה שנתקלים בבעיה במהלך הצום – אסנת בוברוב, המשמשת כדיאטנית של מלון מצפה הימים, נותנת לנו טיפים חשובים
טיפים לפני הצום במהלכו ולאחריו. מה כדאי, ממה להימנע והעיקר שיהי לכם, צום קל ונעים.
Water Glass_100k-n_01.jpg
• להרבות בשתיית נוזלים כבר 24 שעות לפני תחילת הצום (לפחות 3-2 ליטר מים).
• לאכול לאורך היום ולא לחכות לארוחה המפסקת.
בארוחה המפסקת מומלץ להרבות בפחמימות (תפוח-אדמה, אורז, דוחן, אטריות), העיכול של הפחמימות איטי יחסית ומאפשר אספקה מתונה של אנרגיה ולא שיטפון מהיר. יתרון נוסף בפחמימות הוא עידוד הפרשת סרטוניו שבין יתר השפעותיו גורם לתחושת שובע.
• מומלץ, להימנע מאכילת קטניות ומזונות ממשפחת הכרוביים, היוצרים נפיחות בבטן וגזים.
• בארוחה המפסקת כדאי שתחושו נינוחים, חשוב שהארוחה תהייה משביעה, אבל לא הרבה יותר גדולה ממה שאתם רגילים לאכול בערב שבת כדי שלא תחושו כבדות.
• כדאי לסיים את הארוחה המפסקת בתה צמחים ועוגה יבשה (לא מאוד מתוקה מאחר ומאכלים מתוקים גורמים להפרשת אינסולין המביא לתחושת רעב), תה צמחים (רצוי תה ירוק), יסייע בעיכול השומן ויתרום לתחושת שובע.
• מומלץ, לסיים את הארוחה חצי שעה לפני תחילת הצום שיוותר לכם מספיק זמן לשתות עוד כמה כוסות מים.
* במהלך הצום – יש להימנע מפעילות מאומצת שתביא לצמא.
סוף הצום – אחרי יממה פלוס, אתם רעבים כמו שרק מי שחלם והזה על אוכל יכול להיות. קודם כל שתו מים, הלשון הלבנה והגרון היבש יעריכו זאת יותר מכל דבר אחר.
מומלץ, להתחיל את הארוחה שלאחר הצום במרק צח, לאכול באיטיות, ובשלב מאוחר יותר לאכול ארוחה עם פחמימות המספקות אנרגיה.
אפשרי לטעום מעט מעוגה, כי עכשיו, זה הזמן לפחמימות פשוטות ומתוקות, אם אתם מרגישים חולשה זה יהיה מפתיע לגלות מה שתה צמחים עם כפית סוכר יכולים לעשות.
נוחו מעט ואחרי כחצי שעה תחזרו לאכול, רצוי לאט.
לאלו מאתנו, שצמים בפעם הראשונה, או שהשנה באופן מפתיע מרגישים סחרחורת, עצרו את ההתדרדרות לפני ההתייבשות ושתו מעט מים ואם צריך אז יותר.
* הכותבת אסנת בוברוב, משמשת כדיאטנית של מלון מצפה הימים.
Add Comment