פירות

מתכוני תפוח עץ – שילדים אוהבים

0
0

אם כבר תפוח בדבש, יש לנו מספר הצעות למשל, להכניס כל תפוח למיקרוגל במלא העוצמה וזאת למשך 2 דקות או לאפות בתנור, כאשר מציבים את התפוחים בתבנית אפייה. בתיאבון.
מתכוני תפוח עץ - שילדים אוהבים
תפוחים אפויים – 2 מנות
202X270yalda_tapoh.jpg
החומרים:
2 תפוחים (רצוי ירוקים)
צימוקים
שקדים
קינמון
½ כוס מים חמים

אופן ההכנה:
* מחממים תנור ל- 200 מ”צ
* רוחצים את התפוחים ומסירים את ליבת הפרי (את האמצע לכל אורכו), מבלי לחתוך עד בסיס הפרי
* עושים חריץ אופקי (לא עמוק) בקליפה סביב האמצע של כל תפוח, כדי למנוע את היבקעות התפוחים בזמן האפייה.
* מניחים את התפוחים בתבנית אפייה שטוחה
* ממלאים כל תפוח בכמה צימוקים וכמה שקדים, את השקערורית ממלאים במעט מים, ועליהם בוזקים את הקינמון.
* שופכים כוס מים לכלי האפייה ואופים למשך 30 דקות או עד שהתפוחים מתרככים.

תפוחים ממולאים – 4 מנות
101X133_apple_02.jpg
החומרים:
4 תפוחים
2 כפות מיץ למון טרי
350 גר’ תערובת פרות יבשים (תאנים, מנגו, אננס)
קינמון
1 כוס מיץ לימון משומר

אופן ההכנה:
* מסירים בזהירות את כיפת התפוח ברבע גובהו ושומרים בצד.
* מוציאים בזהירות את ליבת הפרי מאמצעו של כל תפוח.
* שופכים את מיץ הלימון הטרי על התפוחים ומפזרים מעט קינמון
* שופכים את תערובת הפרות היבשים לתוך התפוחים במידה שווה ומניחים מעל את כיפות התפוחים.
* מחממים את הלימון המשומר ושופכים אותו על כל תפוח לפני ההגשה

טיפ:
בחורף ניתן להכניס כל תפוח למיקרוגל במלא העוצמה למשך 2 דקות או לאפות בתנור, כאשר מציבים את התפוחים בתבנית אפייה בתוך 4 כפות מים ומבשלים בחום של 200 מ”צ למשך 30-45 דקות או עד שהתפוחים רכים.

תפוחים מצופים – 6 מנות
101X133_apple_01.jpg
החומרים:
6 תפוחים
½ כוס סוכר
2 כפות קמח
½ 1 כפיות קינמון
2 כפות מרגרינה מומסת
1/3 כוס אגוזי מלך
קצפת קלה

אופן ההכנה:
* בתבנית פאי או בתבנית רדודה מערבבים היטב את הסוכר, הקמח והקינמון.
* מוציאים את ליבת הפרי מכל תפוח, מבלי להגיע עד קרקעית הפרי.
* טובלים את התפוחים במרגרינה המומסת ומגלגלים אותם בתערובת הסוכר.
* מניחים את התפוחים המצופים בתבנית אפיה.
* מערבבים את אגוזי המלך עם שארית המרגרינה והסוכר ומכניסים לתוך התפוחים.
* מוסיפים לתבנית האפייה מים, רק כדי שיכסו את קרקעית התבנית.
* אופים למשך 45 דקות בחום של 180 מ”צ או עד שהתפוחים מתרככים.
– מגישים חם. אפשר להוסיף קצפת מעל.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן