עוגת גבינה עם קצפת ותותים, חגיגית, לכל עת, לכל ארוע
מוצרים:
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 ק”ג גבינת 9%
1/2 כפית תמצית שקדים
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
4 כפות קורנפלור
4 כפות שטוחות אינסטנט
פודינג וניל
לציפוי:
1 מכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1/2 קופסת אינסטנט וניל
לעיטור:
תותים או פטל או דובדבנים.
id=3032_100_001.jpg
אופן ההכנה:
1. מקציפים את חלבוני הביצים עם ½ כוס סוכר לקצף יציב.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, החלמונים, הסוכר הנותר, התמציות, קליפת הלימון, הקורנפלור והפודינג.
3. מערבבים את הקצף עם תערובת הגבינה, ואופים ב-160 מעלות צלזיוס (חום בינוני – נמוך) כשעה ועשרים דקות. מניחים להצטנן.
4. מכינים קרם קצפת מן השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט, ושופכים על העוגה. מצננים שוב.
5. מעטרים בתותים טריים, או בפטל, או בדובדבנים.
* מובא באדיבות אתר מועצת החלב, באינטרנט: www.milk.org.il הצילום בדף זה ובתקציר: גבי סמלסון.