בשל טעמו המאופק של האפרסק אפשר לשלבו בטעמים רבים ושונים: גבינות, בשרים שונים ודגים. ניתן להוסיף רטבים רבים המעשירים את המנה ומעניקים לה טעם מעניין לחיך.
101X133_Afrskd_03.jpg
החומרים:
1 ק”ג אפרסקים,
2 מכלי גבינה 9%,
שמיר,
מלח,
פלפל לבן,
שום כתוש,
עירית.
אופן ההכנה:
מערבבים את הגבינה הלבנה עם התבלינים, השמיר, העירית והשום, לפי הטעם, וממלאים את חצאי האפרסקים.
מקשטים לפי הדמיון.
גיווני מליות:
מילוי גבינה ירוקה:
100 גרם רוקפור מגורר,
50 גרם חמאה רכה,
200 גרם גבינה 9%,
שום כתוש.
מילוי טונה:
200 גרם טונה מקופסה,
גביע גבינה לבנה 9%,
ראש בצל קצוץ דק,
מלח,
פלפל,
מיץ לימון,
פטרוזיליה קצוצה.
מילוי עוף איטלקי:
300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות,
2 ביצים קשות,
מיץ מלימון שלם,
פלפל לבן,
מלח,
3 כפות מיונז,
כפית חרדל,
3 מלפפונים ירוקים קצוצים דק,
גמבה אדומה חמוצה קצוצה דק.
מערבבים כל החומרים, ממלאים את האפרסקים ומגישים צונן או על עלה חסה.
המתכון מובא מתוך אתר מועצת הפירות