מבזקים חדשות ‘כאן ישראל’

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

לגלריית כאן נעים

פורום כאן נעים

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

זה רעיון | Tips

שימוש נכון במיקרוגל – המלצות משרד הבריאות

0
0

השימוש בתנור המיקרוגל נפוץ במטבח המודרני לחימום, הפשרה, בישול ואפייה. לשם שמירה על איכות המזון ועל הבריאות מומלץ לנהוג על פי ההנחיות הבאות:
שימוש נכון במיקרוגל - המלצות משרד הבריאות
כלים וכיסויים:

לחימום, הפשרה ובישול מומלץ להשתמש רק בכלים ומכסים המיועדים לשימוש במיקרוגל. כלים אלה עשויים מפלסטיק זכוכית או קרמיקה ומסומנים בכיתוב או בסימן:
430_id=2367_01.jpg
ניתן לכסות גם בניילון נצמד המסומן כמתאים לשימוש במיקרוגל. במקרה זה, להקפיד על רווח של 3 ס”מ בין הניילון למזון. על הכיסוי להיות רופף או מנוקב ולאפשר מוצא לאדים.

נייר אפייה, ניר שעווה, שקיות אפיה, שקיות פופקורן ומפיות נייר מותרים לשימוש רקאם סומנו בבירור כמתאימים למיקרוגל.

מזון תינוקות:

מומלץ לחמם מזון תינוקות רק במתקני חימום המיועדים לכך ולא במיקרוגל. חלב אם – חימום יתר במיקרוגל עלול לגרום להרס חלבונים וויטמינים.

החימום במיקרוגל אינו אחיד ויוצר מוקדי חימום. מצב זה עלול לגרום לכויות אצל התינוקות. בנוסף קיים חשש להתפוצצות בקבוקים.

דעת האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים אסרה חימום מזון תינוקות. משרד הבריאות בארץ אימץ את ההנחיה. במקרה ומחליטים להשתמש במיקרוגל יש להקפיד על ניעור היטב של הבקבוק לאחר החימום.

במהלך חימום במיקרוגל בכלים מחומרים לא מתאימים קיים חשש להיווצרות דיאוקסינים וספיגתם על ידי המזון. הדיאוקסינים, אלו חומרים הנוצרים בתהליך בעירה במשרפות אשפה, ושריפת עצים. שריפת פחם ונפט.

בתעשייה, תהליכים כמו הלבנת נייר באמצעות כלור יוצרים דיאוקסינים וכן בעשן סיגריות. אחת מנגזרות הידאוקסין TCCD נחשבת לאחד המזיקים ביותר לבריאות האדם. מחקרים הראו, כי חשיפה לדיאוקסינים עלולה לגרום למחלות עור. (פריחות, גירויים ופצעים שונים, שיעור יתר), עלולות לפגוע בכבד ובמערכת החיסונים ואף לגרום לסוגים שונים של סרטן.

בסביבה הטבעית של האדם ובעלי החיים נמצאים דיאוקסינים ומכאן שכמות מסוימת מצויה באופן קבוע בגוף האדם. החשיפה העיקרית של האדם לדיאוקסינים, הוא באמצעות המזון. למעלה מ-95% מהדיאוקסינים מקורם בשומן מהחי.

רשויות הבריאות בעולם פועלות למזער את החשיפה לחומרים אלה. היות שממשיכים להיווצר באופן טבעי. עם העובדה שתהליך פירוקם עלול להימשך עדעשרות שנים. לא ניתן למנוע לחלוטין הימצאותם.

כיצד לבחור מיקרוגל מידע לצרכן

מכשירי המיקרוגל המגיעים במשלוחים ארצה, נבדקים מדגמית על ידי מכון התקנים הישראלי. בבדיקות שגרתיות שעורך המכון מסתבר, כי אין כיום סכנת קרינה אם מקפידים להשתמש במיקרוגל בהתאם להוראות היצרן המצורפות לכל מכשיר.

מכון התקנים בודק את הבטיחות החשמלית של המיקרוגל, פליטת קרינה ועוד. מומחי מכון התקנים ניסחו מספר טיפים שימושיים למשתמשים:

הקפידו על שלמות הדלת. חוסן הדלת מגביר את רמת הבטיחות.

חשוב ביותר להקפיד על ניקיון המיקרוגל, שכן לכלוך ושומן בדפנות המיקרוגל עלולים לגרום לקרינה מסוכנת.

וודאו, כי יש מירווח נאות בין מעטפת המיקרוגל, בין החלק האחורי לבין המשטח בה הוא נתון, זאת על מנת לאפשר איוורור ראוי למערכת המיקרוגל.

בעת השימוש וודאו שאינכם משתמשים בכלי מתכת או בכלים שיש בהם קישוט מתכת וכן בסכו”ם מתכתי או שיפודים, כדי למנוע ניצוצות שריפה.

אין לחמם בקבוקים מלאים או אריזות ואקום של מזון או צנצנות אטומות לגמרי.

אין לחמם במיקרוגל מזון עטוף בנייר כסף או אלומיניום.

אין לחמם במיקרוגל שמן או שומן לטיגון עמוק.

אין לבשל במיקרוגל ביצים בקליפתן.

אין לכסות את המיקרוגל במפית ואין להעמיד עליו קישוטים.

חשוב לברר מי נותן שירות. שירות טוב הוא לא פחות חשוב מטיבו ומאיכותו של המיקרוגל.

ההמלצות מתוך מכון התקנים הישראלי
עוד על נושאי המזון – במחלקה לתזונה של משרד הבריאות

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן