סלטים

סלט קיבוץ “מנרה”

0
0

במקורו הוא כעין פיתוח של סלט יווני משוכלל, הנסמך על הנענע והרוזמרין הטריים
בכל קיץ אנו שוהים בצימרים של קיבוץ “מנרה” ופיתחנו שם סלט שאנו מתקינים בצוותא עם נופשים אחרים. הסלט, יש לומר, משובח. במקורו הוא כעין פיתוח של סלט יווני משוכלל, הנסמך על הנענע והרוזמרין הטריים הצומחים בקיבוץ, על הגבינה הבולגרית הצומחת בסופרמרקט ועל עגבניות השרי.

manara_salad_180k-n_01.jpg

הסלט מושתת על חומרים פשוטים (בתנאי שמביאים בשקט חמץ בלסמי ושמן זית מובחר מהבית).

זהו סלט שכבות ים תיכוני, שהבצל הסגול רובץ בו בתחתית הקערה ומתרכך בתוך החומץ, המלפפונים נוגעים בחומץ רק מעט, שכבת עגבניות וזיתים חוצצת בין החומץ ובין הגבינה הבולגרית והיא, אישית, טובלת רק בשמן זית וברוזמרין קצוץ ומצופה בצנוברים או בגרעינים.

הערבוב בין שתי השכבות מתרחש כשכולם כבר מסובים ועיניהם יוצאות מחוריהן מרעב, ולמען ההגינות יש להזהירכם להכין הרבה לחם (רצוי פיתה) טרי – לספיגת הרוטב.

מוצרים: (ל- 4 עד 6 מנות)

1 בצל סגול גדול
¼ כוס חומץ בלסמי
2 כפיות סוכר
3 כוסות (בערך) של עגבניות שרי רחוצות, קטומות גבעול
2- 3 מלפפונים 1 כוס זיתים כבושים ביין
200 גרם גבינה בולגרית
¼ כוס שמן זית מובחר
1 כף רוזמרין טרי קצוץ דק דק
½ כף נענע טרייה, קצוצה דק דק (לא הכרחי)
חופן צנוברים או גרעיני חמניות קלופים

אופן ההכנה:

1. קולפים את הבצל, חותכים לטבעות דקות, שמים בקערה בתוספת החומץ, הסוכר ו-2 כפות מי הכבישה של הזיתים ומחממים במיקרוגל דקה אחת. פעולה זו מרככת מעט את הבצל ועושה אותו פציח מאד בין השיניים. אם אין לכם מיקרוגל – השרו אותו את הבצל החתוך דקה במים רותחים, סננו, סחטו ותבלו מיד בחומץ, בסוכר ובמי הכבישה של הזיתים.
2. שמים את הבצל ואת הרוטב שלו בתחתית קערה עמוקה, לא רחבה מידי.
3. קולפים את המלפפונים וחותכים לחצאי עיגולים. מניחים על הבצל. חוצים את כל עגבניות השרי ומניחים על המלפפונים.
4. המהדרין מגלענים וחוצים את הזיתים ומניחים על העגבניות.
5. קוצצים רוזמרין ואם רוצים גם נענע, ומערבבים בשמן הזית.
6. מפוררים את הגבינה לפרורים גסים ומניחים על העגבניות. זולפים על הגבינה את שמן הזית המתובל. בוזקים בצנוברים.
7. מערבבים ממש שניה לפני ההגשה.

מתוך “משפחה, חברים ואוכל טוב” של נירה רוסו/ בהוצאת מועצת החלב צילומים: גבי סמלסון ויוסי סליס. מתכונים חלביים נוספים מופיעים באתר מועצת החלב באינטרנט: www.milk.org.il צילום: גבי סמלסון.

למאגר המתכונים של כאן נעים – לחצו כאן

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן