ד”ר שרה קפלן הדיאטנית הראשית של קופ”ח מאוחדת, ממליצה על טיפים ועובדות שכדאי לדעת לפני כל צום…
מאוחדת, מציגה: צום קל
ראשית מציינת ד”ר קפלן, כי הארוחה המפסקת לא צריכה להיות כבדה, אלא ארוחה קלה כמו: דג עם מנה עמילנית (תפו”א/ אורז/ פתיתים, סלט ושתייה).
בגלל החום הגבוה, חשוב להרבות בשתייה לפני הצום, כאשר במהלך היום מומלץ להיות במקום מוצל, לנוח ולהימנע עד כמה שאפשר מלהסתובב בחוץ.
איבוד המשקל כתוצאה מיום הצום, גורמת לנו אשליה, כי ירדנו במשקל. אין זה נכון, היות והגוף לא שורף שומנים אלא מאבדים נוזלים בלבד.
בסיום הצום, מומלץ, לשתות שתייה פושרת, בתוספת חתיכת עוגה קלה ללא קרם או פרוסת חלה או לחם. כאשר חצי שעה, לאחר מכן, כדאי להתחיל לאכול ארוחת ערב קלה המכילה, ביצה או יוגרט, סלט, גבינה לבנה 5%, תפו”א או לחם, שאינם מעמיסים על הגוף.
ד”ר קפלן, מדגישה, כי העצות מיועדות לאנשים בריאים בלבד.
