פסיכולוגיה

בריאות הנפש מעלה הכרמל, מטפל בילדים להורים חרשים וכבדי שמיעה

מנהלת היחידה המשרתת את כל אזור צפון הארץ, של ’ילדים שומעים להורים חרשים עם בעיות רגשיות’, במרפאת החוץ לילדים ונוער של ’המרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל’ ד"ר מאיה ברקאי; "המענה הייחודי, הניתן במרפאה במעלה הכרמל, הנו טיפול רגשי בילד השומע, והדרכת הוריו החרשים וכבדי השמיעה. הדרכה זו, מעניקה תמיכה וחיזוק היכולות ההוריות, פיתוח מיומנויות התמודדות עם הסיטואציה המורכבת, והעצמה להורים אלה...".
0
0
המרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל, מטפל בילדים להורים חרשים וכבדי שמיעה
ד”ר מאיה זאבי ברקאי

קבוצה ייחודית שלא זכתה עד כה להתייחסות להתמודדותה הייחודית היא ’ילדים שומעים להורים חרשים עם בעיות רגשיות’, במרפאת החוץ לילדים ונוער של ’המרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל’, החלו לטפל גם בילדים אלו.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

ביחידה לטיפול בילדים ומתבגרים (6-21) כבדי שמיעה וחרשים, כבדי שמיעה וחרשים עם בעיות רגשיות, התנהגותיות ונפשיות של המרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל (טירת כרמל), בית חולים פסיכיאטרי ממשלתי המסונף לפקולטה לרפואה של הטכניון, עומדת מנהלת היחידה המשרתת את כל אזור צפון הארץ, ד”ר מאיה זאבי ברקאי, המסבירה, כי; “ילדים שומעים ל’הורים חרשים’, נולדים למצב שהתקשורת של ההורים עם הילדים היא בעיקרה ב’שפת הסימנים’, ואז בשנות ההתפתחות הראשונות, ילדים אלה זקוקים לעתים לתגבור של השפה”.

ד”ר ברקאי, מוסיפה, כי; “עקב יכולתם ה’וורבלית’ של ילדים אלה, מגיל צעיר הם “מקבלים” תפקיד “הורי” בתוך המערכת המשפחתית, ומשמשים כמתורגמנים בין ההורים לחברה השומעת.

לצד המיומנויות המיוחדות שילד כזה מפתח, יש לאחריות הגדולה המוטלת עליו גם ‘השלכות רגשיות’. מצד ה’הורים החרשים’ ו’כבדי השמיעה’ נדרשת התמודדות לא פשוטה – נושאים של גבולות וסמכות הורית עלולים להיות מורכבים בתוך הסיטואציה”.

“המענה הייחודי, הניתן במרפאה במעלה הכרמל, הנו טיפול רגשי בילד השומע, והדרכת הוריו החרשים וכבדי השמיעה. הדרכה זו, מעניקה תמיכה וחיזוק היכולות ההוריות, פיתוח מיומנויות התמודדות עם הסיטואציה המורכבת, והעצמה להורים אלה” – סיכמה, מנהלת היחידה של אזור צפון הארץ, ד”ר מאיה ברקאי.

מנהלת במרפאת החוץ לילדים ונוער ב’מרכז הרפואי לבריאות הנפש מעלה הכרמל’, ד”ר גלינה וולוביק, הוסיפה וציינה, כי; “במרפאה, יש צוות בעל ידע מקצועי מעמיק בתחום
של הטיפול הרגשי באוכלוסייה עם ‘לקות בשמיעה’, שיכול להביא לשיפור ולהקלה במצבם.

במרפאה, ניתנים גם; הערכה ואבחון רב מקצועי, טיפול רגשי פרטני, טיפולים קבוצתיים, טיפולים פסיכיאטריים, והדרכת הורים. כמו כן, ניתן ייעוץ לגורמים מטפלים בקהילה, כגון; בתי ספר, לשכות רווחה, מרכזים לטיפול וחינוך של ילדים ליקויי שמיעה”.

■ מצאתם טעות בכתבה, זה לא נעים! תלחצו כאן ספרו לנו ונתקן.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן