
בעיה גנטית ב’עוברים’ שבני הזוג מייצרים בהריון, הן בין גורמים בין השאר ל’הפלה טבעית’ בראשיתו של ההריון, ולכן המשך הניסיונות להיכנס להיריון חדש, זאת בלי לברר את מקור הבעיה צפוי להביא להפלות נוספות, תסכול מתגבר וסיבוכים עקב סיום ההיריון הכושל – כך מסביר ד”ר איליה בר, יו”ר המרכז הרפואי לפוריות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
אין ויכוח על כך, כי הפלה (סיום של הריון באופן טבעי) היא חוויה קשה לאישה ולעתים היא מביאה להאשמה עצמית על פעילות גופנית מאומצת או תנועה מיותרת שגרמו לה, כאמור, זו לרוב; טעות.
ד”ר בר; “צריך לזכור, כי בחלק מהמקרים הביצית והזרע של בני הזוג תקינים כל אחד מהם בפני עצמו, אולם בחיבור, ביניהם, שמתחיל מהפריית ביצית על ידי תא זרע (התעברות) היוצרת זיגוטה (Zygote), נוצר ’עובר עם פגם גנטי’ אשר מהווה מעין “פצצה מתקתקת” שגורמת להפלה וזאת בתוך מספר שבועות.
“למעשה 98% מן ה’הפלות’ בטרימסטר ראשון, נובעים עקב גנטיקה לא תקינה של העובר, אומר ד”ר בר, יו”ר המרכז הרפואי לפוריות, הממשיך ומבהיר; “רק סקירה גנטית כוללת תאפשר למצוא את הגורם המדויק”.
ישנם גם מקרים המכונים; ’הריונות כימיים’, בהם נראה חיווי חיובי על הריון בבדיקת דם או שתן, אך בפועל ההריון מופסק במהרה.
אם תופעה זו חוזרת, מומלץ שלא להמשיך בניסיונות ’להרות’ בלי בירור מקיף, הכולל בדיקה גנטית של העוברים בטרם השרשתם ל’רחם’ (פי.ג’י.אס).
זוג שמנסה להרות באופן טבעי, שישה חודשים ללא הצלחה או נתקל בתופעה של הפלות חוזרות, צריך קודם לכל לעבור בדיקה ומיפוי גנטי מקיף כולל של העוברים” – מדגיש ד”ר בר.
מוסיף, ד”ר בר; “אין די בכך שמצאנו גורם אחד לבעיית הפריון, שכן לפעמים יש שתי בעיות ויותר וטיפול רק בבעיה אחת לא יביא להריון מוצלח.
ישנן עשרות ואף מאות סיבות שונות ל’כשל בפוריות’ ואין שום הגיון בעריכת טיפולים בשיטת הניסוי והטעיה, כפי שהיה בשנות התשעים בטרם היה לנו את הידע והיכולות הטכנולוגיות שיש כיום”. סיכם ד”ר איליה בר, יו”ר המרכז הרפואי לפוריות.
עדכונים בעמוד הפייסבוק של המרכז הרפואי לפוריות.
■ מצאתם טעות בכתבה, זה לא נעים! תלחצו כאן ספרו לנו ונתקן.
Add Comment