
לשכת עורכי הדין בישראל שיגרה הבוקר (רביעי, י”ג בכסלו תשע”ו) מכתב בהול אל יו”ר המועצה להשכלה גבוהה, שר החינוך ח”כ נפתלי בנט, בדרישה להורות על הקמת ועדת בדיקה מקצועית לתחום לימודי המשפט בישראל. הלשכה טוענת, כי; “במשך 25 שנה הפר המל”ג את כללי חוק ההיתר לפתיחת תכניות לימודים חדשות, המכללות, הוליכו שולל את המל”ג”. בעקבות עתירה בנושא קבע, בג”צ, קבע, כי; “מדובר בסוגיה חשובה אשר מן הראוי להידרש אליה ולבחון דרכים מתאימות לטיפול בה בכל הערוצים הרלוונטים”.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
דוברת לשכת עורכי הדין בישראל, הגב’ נעמה כהן פרידמן, מסרה, כי בעתירה שהוגשה אל בג”צ על ידי משרד עוה”ד של דר’ רן מובשוביץ, גוללה לשכת עורכי הדין בישראל את התנהלות המועצה להשכלה גבוהה, אשר נמנעה במשך 25 שנים מלבחון אם יש צורך למדינה ולחברה ב’תלמידי משפט’ כה רבים, זאת לאור סעיף 8(ב) לכללי ההיתר לפתיחת תוכניות לימודים חדשות בתחום המשפט בישראל.
על פי הכללים, נאסר על המועצה להשכלה גבוהה (המל”ג) לאשר לימודי משפט לתואר ראשון, אם אין צורך למדינה בתלמידי משפט נוספים. במשך 25 שנים, המל”ג תכננה עשרות מקצועות אחרים, כגון; לימודי יהדות, מינהל עסקים, סיעוד ועוד אולם לא את לימודי המשפטים.
בדיון שנערך ביום שני (23.11.15) בבג”ץ, קבע הרכב השופטים בראשות כבוד השופטת אסתר חיות, כי; “העתירה מעלה סוגיה חשובה אשר מן הראוי להידרש אליה ולבחון דרכים מתאימות לטיפול בה בכל הערוצים הרלוונטיים”.
בשלב זה, קבעו, השופטים, כי העתירה תימחק, כדי שקודם כל ימוצו הליכים מול שרת המשפטים, המל”ג והוועדה לתכנון ותקצוב אצל המל”ג.
הרכב השופטים, כתב בפסק הדין, כי חשוב להקים וועדה; “שתשב על המדוכה עם אנשי מקצוע ולאחר שהמהלך הזה ימוצה אם תהיה עילה שערי בית המשפט הזה יהיו פתוחים”.
כאמור, לאור פסק דינו של בג”ץ בעתירה, שיגרה לשכת עורכי הדין מכתב בהול למועצה להשכלה גבוהה, ודרשה לכונן ועדה מקצועית לתחום המשפט, אשר תבחן לגופו של עניין את סוגיית תכנון לימודי המשפט בישראל לצורך תואר ראשון.
בפניית הלשכה, נדרשה המועצה להשכלה גבוהה לחדול מהפרת הוראת סעיף 21(ב)(א) ל-חוק המועצה להשכלה גבוהה, (על פי החוק המל”ג חייבת לפרסם את כללי ההיתר וההכרה במוסדות להשכלה גבוהה ותוכניות לימודים בהשכלה הגבוהה ברשומות – ספר החוקים של מדינת ישראל) ולפרסם את כללי ההכרה בתוכניות לימודים חדשות מיום 11.6.91, כפי חובתה על פי החוק.
ראש לשכת עורכי הדין, עו”ד אפי נווה, טוען, כי; “כבר בשנת 2013, יצא שר החינוך מר נפתלי בנט, שכיהן אז כ-שר הכלכלה, בקריאה לסטודנטים; ’אל תלכו ללמוד משפטים’. מה הוא ראה בהיותו שר הכלכלה שאנשים שמקבלים כסף במל”ג לא ראו ולא הבינו?
עו”ד נווה, אף ציין, כי; “יש עודף עצום של צעירים שבוחרים ב-מקצוע עריכת הדין וכי יש חוסר תיאום מוחלט בין ההיצע לביקוש. אין זה סביר להתעלם מתכנון תחום החולש על 10% מסך הסטודנטים הלומדים לתואר ראשון במדינת ישראל, במיוחד לאור הנתונים החמורים על הצפת המקצוע.
בעקבות פסק הדין של בית המשפט העליון, אני דורש את הקמתה של ועדה מקצועית תחומית לנושא; לימודי המשפט. במידה וההליכים לא ימוצו עד תום, ניאלץ לשוב לשם”. איים – סיכם ראש לשכת עורכי הדין, עו”ד אפי נווה.
■ מצאתם טעות בכתבה, זה לא נעים! תלחצו כאן ספרו לנו ונתקן.
Add Comment