חג החנוכה מתכונים לחג החנוכה

חנוכה: סופגנייה חמה ומשמינה באנו קלוריות לגרש

סופגנייה ממש כשמה סופגת את השמן בעוד שסופגנייה אפויה "תעלה" לנו כ-150 קלוריות, חברתה המטוגנת תהיה שווה כ- 400-500 קלוריות ◄ הוסיפו גזר לשמן הטיגון, הוא מסייע לשמן לא להתחמצן ◄ הקפידו שטמפרטורת הטיגון לא תעלה על 180 מעלות.
0
0
חנוכה: סופגנייה חמה ומשמינה באנו קלוריות לגרש
סופגנייה

אקדים ואומר שתמיד עדיף לא לטגן שום דבר הימנעות מאוכל מטוגן מפחיתה את הסיכון למחלות, ומעלה את הרמת השומן הרווי מהסוג המסוכן ביותר, על מנת לסבר את האוזן, 2 פרוסות חצילים לא מטוגנות שוות כ-20 קלוריות ומטוגנות שוות כ- 100-150 קלוריות.

סופגנייה ממש כשמה סופגת את השמן ומתנהגת כמעט כמו החציל, בעוד שסופגנייה אפויה “תעלה” לנו כ-150 קלוריות, חברתה המטוגנת תהיה שווה כ- 400-500 קלוריות ואלו עם המילויים והציפויים המרשימים יותר יכולות להגיע עד 800 קלוריות.

אני עדיין מתהלכת עם התחושה שהבטן עוד מלאה ממתקפת הקלוריות הכוללת של חגי תשרי, והנה בא חג השמן והטיגונים…

אישה חכמה אחת אמרה לי פעם למה את אוכלת סופגנייה? פשוט תדביקי אותה מראש על הירכיים, כי שם היא תישאר, וקשה לי שלא להסכים איתה.

לרוב אני בדרך כלל, מנסה לשכנע את עצמי שזה פשוט לא שווה את זה, כי מדובר פשוט בבצק מטוגן.

אילו זה היה כל כך קל לשכנע את עצמי ואתכם אז הכול טוב! אבל אם לא אז הנה עוד כמה דרכי התמודדות.

לביבה חמה, חמה, ומשמינה

ללביבות בעיה דומה אך אחרת, אומנם לביבה אפויה שווה (אם היא מכילה בטטה ותפו”א) כ-50 קלוריות, חברתה המטוגנת שווה כ-150, אבל כאן נותרת הבעיה של הכמות.

בעוד רוב האנשים מסתפקים בסופגנייה אחת, כאשר אוכלים לביבות מדובר על ארוחת ערב שלמה…

אם כבר החלטתם על טיגון, אתן לכם מספר טיפים על מנת, שלא תשתמשו בשמן שרוף המלא רדיקלים אשר הם מקור הבעיה אצל אלו הסובלים מכולסטרול גבוה וכן הם מעלים את הסיכון לסרטן.

● הוסיפו גזר לשמן הטיגון, הוא מסייע לשמן לא להתחמצן וייצר רדיקלים.

● חשוב מאוד להחליף את השמן, אל תניחו לו להישרף או להעלות קצף.

● הקפידו שטמפרטורת הטיגון לא תעלה על 180 מעלות.

● ניתן להוסיף שמן אבוקדו לשמן הטיגון ערבוב השמנים מעלה את טמפרטורת החמצון ומפחית רדיקלים.

● לאחר הטיגון ספגו את עודפי השמן בנייר סופג.

● עוד טיפ משגע שלמדתי; בתחילה טגנו את הסופגנייה או הלביבה טיגון קל לטעם והמשיכו באפיה. (או אפיה עם כמות מעט יותר גדולה של שמן).

טיפים כללים להתנהלות בחג:

יש מספר דרכים להתנהלות;

● לקבל החלטה שיש אירוע אחד שבו בוחרים סופגנייה אחת לחג ואז אם כבר אז כבר, ובוחרים את הסופגנייה המושחתת ביותר.

● בוחרים בטעימה קלה של סופגנייה אפויה אחת ולביבה אפויה אחת או שתיים בכל הדלקת נרות.

● למי שלא מסוגל קנייה של סופגנייה אחת מושחתת. הרי לשבת מול כל הקופסה עלול לעלות לנו ביוקר…

● 10 סופגניות גדולות וטבעוניות (כי עדיפה חצי סופגנייה גדולה על 2 קטנות …)

● הימנעות מוחלטת (נראה את הגיבורים).

לפניכם מתכון לסופגניות שפוי לחנוכה;

סופגנייה אפויה שווה כ-150 קלוריות
מרכיבים:
(ל-12 סופגניות)

● 2.5 כוסות קמח (350 גרם)
● 15 גר’ שמרים (3 כפיות)
● 1/2 כוס יוגורט סויה ניתן להחליף בבננה מעוכה או 4 כפות גדושות של רסק תפוחים.
● 1/2-3/4 כוסות מים (לפי הצורך)
● 2 כפות סוכר חום
● קורט מלח
● קורט קינמון
● קונפיטורה בכל טעם שאתם אוהבים.

הוראות הכנה:

מתפיחים את השמרים ב-1/3 כוס מים פושרים חמימים, למשך 15 דקות, אליהם מוסיפים את קמח, ובסוף קורט מלח, שימו לב המלח לפגוע בפעילות השמרים, לכן, יש להוסיף אותו רק בסוף. (כמובן שאפשר לעשות את אותו הדבר עם קמח שמרים כבר מוכן ורק להוסיף נוזלים.) ואז פשוט שמים במיקסר את כל הרכיבים עם וו לישה כאשר את המלח מוסיפים בסוף.

מתפיחים את התערובת למשך כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מהתערובת התפוחה יוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס”מ, ומניחים בתבנית משומנת קלות. מתפיחים שנית למשך כחצי שעה, אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200-220 מעלות, עד להשחמה.

בתום האפייה ממלאים את הסופגניות בעזרת מזרק בקונפיטורה טבעית בכל טעם שאתם אוהבים.

בתיאבון וחג שמח.

איילת נדיב היא דיאטנית קלינית, M.Sc, מנהלת מקצועית רשת סטודיו C.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן