
פרי הרימון, המכיל מאות גרעינים עסיסיים, נאכל ונסחר מאז העת העתיקה, בזכות עמידותו לאורך זמן ובזכות טעמו והסגולות הרפואיות שיוחסו לו הרימון הוא אחד מ’שבעת המינים‘ ומסמל בתרבויות שונות שפע ופריון, יופי וחוכמה. בשל יפי הפרי וערכיו הסמליים, נפוץ השימוש בצורתו לעיטור מאכלים, מבנים, מטבעות, לבוש ועוד.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
כבר בימי קדם נודע הרימון בסגולותיו הרפואיות. הפרי וקליפתו מכילים סוג של טאנינים – פולי-פנולים. מהם נוצרת חומצה אֵלַגית שהיא חומר נוגד חמצון המונע יצירת רדיקלים חופשיים.
בכך עשוי הרימון למנוע או לעכב התפתחות של תאים סרטניים בכמה סוגי סרטן, קיימים ממצאים רבים התומכים בסברה, שמיץ רימון בריכוז גבוה ביותר, יכול להאט ואף למנוע התפתחות סוגי סרטן שונים.
כמו כן לעכב התפתחות של טרשת עורקים, לסייע בהורדת לחץ דם ובמניעת כולסטרול. למיץ הרימון, יש כנראה, גם השפעות על מערכת החיסון, במניעת זיהומים נגיפיים בקטריאליים.
█ קוקטייל רימונים
בפרוס השנה החדשה, התשע”ד, הבאה עלינו לטובה, אנו מציעים שני משקאות בתוספת פרי הרימון המהווה אחד מסמלי ראש שנה. הרימון, נאכל בראש השנה בשל 613 הגרגרים שלו שהם כמספר (תרי”ג) המצוות בתורה.
מרכיבים;
● קרח כתוש.
● כוס לוובול.
● כף סוכר.
● 20 מ”ל מיץ לימון סחוט.
● 20 מ”ל רום בהיר
● קרנרג’י.
● חופן גרגירי רימון.
● 20 מ”ל גרנדין (סירופ רימונים)
אופן ההכנה;
ממלאים את כוס הלוובול בקרח הכתוש.
מכניסים אל תוך שייקר את הרום, סירופ הגרנדין, הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים עם כף בכדי להמיס את הסוכר בתוך הנוזל.
לאחר מכן, מחברים את כוס הלוובול עם הקרח הכטוש לשייקר ומשקשקים מספר פעמים. הופכים את השייקר כאשר כל המשקה והקרח נמצאים בתוך הכוס.
בשלב זה ממלאים קרנרג’י עד סגירה מלאה של הכוס ומפזרים למעלה את גרגירי הרימון לקישוט.
אופן ההגשה;
כוס לוובול + קש חצוי + חצי סטירר + גרגירי רימון לקישוט + מפית.
█ קוקטייל רויאל משודרג;
זהו קוקטייל יין, המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מ- 90 מ”ל של יין לבן ו-10 מ”ל של קרם דה קסיס. בצרפת נהוג לשתות משקה זה כאפריטיף.
המשקה שילב את שני התוצרים העיקריים של האזור – היין וליקר קרם דה קסיס העשוי מענבי שועל שחורים.
מרכיבים;
● כוס שמפניה
● 20 מ”ל גרנדין (סירופ רימונים)
● גרגרי רימונים,
● 20 מ”ל קרנרג’י
אופן הכנה;
מוזגים לכוס שמפניה את הגרנדין, לאחר מכן את השמפניה עד גובה 4 אצבעות מהקצה העליון של הכוס.
מפזרים מעט גרגרי רימון בתוך הכוס, ומוזגים את הקרנרג’י.
ומגישים.
בברכת שנה טובה ומלאה טוּב כגרגירי הרימון.
Add Comment