
הנקניקייה היא מוצר בשר העשוי מבשר טחון בתוספת תבלינים הארוז בעטיפה העשויה ממעי בעל חיים או מחומר פלסטי. הסוגים המוכרים לנו ביותר הן נקניקיות מרגז, נקניקיות אדומות חריפות מהמטבח הצפון אפריקאי והצ’וריסו, שמקורן במדינות חצי האי האיברי, ניתן לבשלן במים או כנזיד בסיידר, לטגנן בשמן, לצלותן על הכיריים או בגריל. ישנן גם נקניקיות לצמחונים, שאינן עשויות מבשר אלא מטופו, אגוזים, קטניות וחלבון סויה.
▼ המצרכים;
לרוטב הטריאקי;
● 1 כוס 300 מ”ל רוטב סויה (מכל סוג)
● 1 כוס 300 גרם סוכר
● 1 כוס וחצי 450 מ”ל מים
● 1 שן שום אחת כתושה
● 1 מקל לימון גראס
● 1 כפית קצוצה שורש ג’ינג’ר מגורד
● 1 פלפל צילי קצוץ דק
▼ מצרכים נוספים;
● 1 חבילה נקניקיות ביס 400 גרם “מעדני יחיעם”
● 1 פיתה גדולה
● 1 כף שמן זית
▼ תוספת אפשרית;
מעט עירית קצוצה ו/או שומשום
▼ אופן ההכנה;
מכניסים את כל החומרים של רוטב הטריקאי לסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד חצי שעה לצמצום המים.
מסננים את הנוזל מכל המשקעים. מניחים את הנקנקיות על הגריל, כשהאש עדיין לא חמה מידי. הופכים מכל הצדדים לדרגת צליה עדינה. פורסים פיתה גדולה על מחבת ברזל.
מברישים את הפיתה עם מעט שמן זית ועליה מניחים את הנקניקיות. מברישים את הנקנקיות עם רוטב הטריאקי ומכניסים לתנור עד להגשה. לפני ההגשה, מפזרים מעט עירית קצוצה ושומשום.
חג שמח!
Add Comment