יום הזיכרון הבינלאומי לשואה

הקרנת הבכורה של ליגת הכדורגל טרזין בשואה

יום הזיכרון הבינלאומי לשואה: אברהם בורג, יו"ר מפעלות חינוך וחברה, שנרתמו להקרנת הבכורה; "אסונות אנושיים ופשעים נגד בני אדם מתרחשים בדרך כלל כשבני אדם לא מכירים זה את זה ולא מכירים בזכויות היסוד האנושיות של כל בני האדם השווים. חברה שיש בה אפליה, שנאה, בדלנות וחומות של הפרדה היא חברה המועדת לפורענות...".
0
0

הערב (א’, 27/1/2013) בשעה 19:00, יום הזיכרון הבינלאומי לשואה), תתקיים בבית הפלמ”ח ברחוב חיים לבנון 10, ברמת אביב, הקרנת הבכורה של הסרט “ליגת טרזין”, ולאחריה פאנל בנושא; “אנטישמיות במגרשי הספורט”, בהשתתפות; יו”ר מפעלות חינוך וחברה אברהם בורג, הסופר סיימון קופר, ופרופסור משה צימרמן. לערב המרתק, צפויה להגיע הנבחרת הצעירה של ישראל בכדורגל, נציגי מחלקות הנוער של עירוני רמת השרון, מכבי והפועל ת”א.

“ליגה טרזין”, הינו סרט דוקומנטרי (52 דקות) המספר את סיפורה הלא-יאמן של ליגת כדורגל ששוחקה ב’גטו טרזיינשטאט’ בעיר מבצר בצפון מערב צ’כיה; טרזין (טרזיינשטט), ע”י שחקנים מקצוענים וחובבים, אשר נכלאו בו בשל יהדותם.

בין השנים; 1942-1944, התקיימו מאות משחקי כדורגל במגרש שאולתר בחצר אחד הקסרקטינים, לעיני אלפי צופים שבאו לשכוח לזמן קצר את הרעב הכבד, המצוקה, החולי והמוות, וכל זאת תחת אימת הטרנספורטים, ששלחו אותם ל”מזרח”, אל מותם הוודאי.

יום הזיכרון הבינלאומי לשואה: הערב הקרנת הבכורה של ליגת הכדורגל טרזין בעת השואה
יום הזיכרון הבינלאומי לשואה: הערב הקרנת הבכורה של ליגת הכדורגל טרזין בעת השואה

משחק הכדורגל, נוצל ע”י הנאצים לטובת סרט התעמולה שצולם בגטו בקיץ 1944, ובקטע בתוך סרט זה, מצא עודד ברידא את דודו, פאבל ברידא (Pavel Breda) משחק בליגה. ברידא, יצא למסע, וחקר כיצד הגיע דודו אל הגטו, ומהו סוד קיום הכדורגל בשואה.

בסרט התיעודי שצולם באירופה, מראיין עודד ברידא, שחקני ליגה ששרדו את השואה, עוקב אחר תופעות של שימוש בדימויי שואה בכדורגל של היום, אייאקס אמסטרדם (Ajax Amsterdam), נתקלת בלא מעט תופעות כאלה, ובוחן את המקום של הכדורגל בחיי המיעוטים באירופה המודרנית.

הסרט מטפל בשימוש בכדורגל הן בתעמולה והן בחינוך ללימוד השואה, ומשמש כיד זיכרון ל’שחקני ליגה טרזין’, וצופיה שנשלחו אל מותם, רבים מהם ילדים שכתבו וציירו בהתלהבות את גיבוריהם בעיתונות הילדים בגטו.

משחק כדורגל במסגרת ליגה טרזין בתקופת השואה

אהבת הכדורגל, הינה הגורם המשותף – לקורבנות של אז ולאוהדים של היום, שהפכו את המשחק לספורט הפופולארי ביותר בעולם. אהבת הכדורגל היא זאת שהובילה את יוצרי הסרט להקדישו לחללי “ליגה טרזין”.

אברהם בורג, יו”ר ’מפעלות חינוך וחברה’, שנרתמו להקרנת הבכורה; “אסונות אנושיים ופשעים נגד בני אדם מתרחשים בדרך כלל כשבני אדם לא מכירים זה את זה ולא מכירים בזכויות היסוד האנושיות של כל בני האדם השווים. חברה שיש בה אפליה, שנאה, בדלנות וחומות של הפרדה היא חברה המועדת לפורענות.

בעמותת “מפעלות חינוך וחברה”, אנחנו מנסים לשבור חומות שכאלה בכל מקום – בארץ, באזור ובעולם – באמצעות הספורט המקרב ביותר בדורנו – הכדורגל, ולמענו של הדור הבא, דור הילדים של כולנו”.

ההפקה של הסרט הינה בשיתוף פעולה של ארבעה חברים במקצועות המדיה הטלוויזיונית; מייק שוורץ, אבי קנר, רובי גת, ואורי בוזגלו בשיתוף עם בית טרזין (מוזיאון שואה בישראל).

הסרט “ליגת טרזין”, הינו פרויקט המתבצע ע”י בית טרזין, הסרט מתאפשר תודות לסיוע של ועידת התביעות. להלן לינק לטריילר של הסרט.

“בית טֶרֶזין” – מוזיאון ואתר הנצחה בישראל, פועל בקיבוץ גבעת חיים (איחוד). המוזיאון, נוסד במטרה להנציח את זכרם של אסירי גטו טרזיינשטט שנספו בשואה. בנוסף למוזיאון, יש ב’בית טרזין’ ארכיון ואולם תצוגה של יצירות אמני הגטו על שם יעקב אדלשטיין.

בית טרזין, מנוהל על ידי עמותת “קרן להנצחת זכר חללי גטו טרזין”, הפועלת במטרה לקיים את פעילות המוזיאון והארכיון הצמוד לו, לקיים את המרכז החינוכי לתלמידים ומבקרים ולקיים קשר בין ניצולי הגטו בארץ ובעולם ודורות ההמשך.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן